Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Tänkarhörnan (https://www.sharps.se/forums/taenkarhoernan/)
-   -   26 000 r. till helgens megajackpot, 5,2k per andel (https://www.sharps.se/forums/taenkarhoernan/8561-26-000-r-till-helgens-megajackpot-5-2k-per-andel/)

Luvan14 2011-08-24 00:10

Citat:

Ursprungligen postat av hatten1 (Inlägg 136600)
Grundtanken var att några läsare skulle inse att det finns bättre sätt att investera i stryktipssystem, än det som beskrivs här ovan, där möjligheterna maximeras genom kunskap, matematik och systemkonstruktion. Naturligtvis är det överlägset att endast betala för totalt utfall som har +ev i längden. Matematik kan man inte argumentera bort i spelsammanhang, lika lite som att det går att bemöta dumhet och värderingar. De spelare som INTE spelar långsiktigt, brukar inte lägga ner tid på att försöka lära sig mer och besöka sidor som denna och andra där man gratis försöker hjälpa människor att förlora mindre och i bästa fall även vinna lite i längden. Att du fått investerare som du påstår är trevligt för dig. Hoppas ni vinner, så kan du posta en printscreen på systemet här på sidan, så får vi applådera och lyckönska i det oändliga.
Ni andra som känner för att vara med på seriösa system tycker jag ska kontakta KP tex, som är pålitlig och har förutsättningar för att arrangera större bolag inom statliga spel.
MVH Hatten


Till att börja med. Varför måste det överhuvudtaget talas om att det finns bättre alternativ? Och vem avgör det? Jag tycker du är helt fel ute när du påstår det.

Jag räds inte att ta en diskussion med dig om kunskap, matematik, konstruktion och sannolikhet. Inte för att jag har intresse av det men undrar vart du vill komma genom att påstå att jag argumenterar bort detta? Du kan aldrig döma ut ett matematiskt system ANNAT än de rader som har undervärde, men nu står vi inför en fet jackpot och en öppen omgång och då kan du bara inte döma ut det, du helt ute och cyklar.

Menar du på fullaste allvar att mitt rent matematisk system är oseriöst? Oseriöst, vet du vad det betyder? Huruvida reducering är lämplig eller inte kan du och jag diskutera länge, men det är fet jackpot och raden kommer med största sannolikhet att överbetala.

Och vad är det för snack om att lägga ut raden här i syfte att få applåder. Denna tråd hade mått mkt bättre utan dina taffliga påståenden.

DamageINC 2011-08-24 00:37

Citat:

Ursprungligen postat av Luvan14 (Inlägg 136606)
Så du tror att det bilr svårt att hitta andelsspelare till ett system som man innan får syna p.g.a. att jag inte byggt upp mitt anseende. Nämen allvarligt? Vad handlar det om då? Kanske säger det mer om Sharps än om mig?

Ja jag skapar då hellre ett bolag själv där jag pytsar fem stora än att hoppa på tåget med en kille jag inte har en aning om hur kunnig han är, även om jag får se systemet innan. Kan personen däremot uppvisa en positiv historik och har bevisat sig vara en duktig sportsbettor så ökar intresset, det har alltså inte med anseendet per se att göra. Är inte det självklart?

Vad säger detta om Sharps och om mig? Tja, förmodligen att många här inte är vettlösa gamblers som hoppar på så fort det utlovas guld och gröna skogar, utan gärna granskar kritiskt först. Detta har du dock svårt att se utan tolkar allt som påhopp och cynism.

Luvan14 2011-08-24 01:29

Citat:

Ursprungligen postat av KP (Inlägg 136616)
Andelsspelare kan man alltid finna. Gamblers finns det gott om.
Hatten ville endast komma med goda råd angående reducerade spel. Men det har du koll på redan påstår du så då behöver man inte tillägga mer.
Dock förstår jag själv inte heller varför du vill spela matematiskt så stort. Den sista halvgarderingen du lägger på kostar dig närmare 13000 SEK. Du kan göra 2 system á 13000SEK vardera istället där du ställer ett enkelt villkor, "Antingen vinner lag A i match 3 eller så ska lag B vinna i match 6". Det villkoret sparar dig och dina andelsägare hela 13000kr som ni kan spendera i ett till system i samma omgång.

Du underskattar nog hur mycket dessa promille verkligen är. Det finns många glada gäng som pumpar in reducerade system för 50-100k+ sista 10 minutrarna i tipset vid jackpotomgångar. Visst enstaka procent kanske du inte bryr dig om. Men precis som betting handlar det om att spela rader som i de långa loppet ger mer tillbaka än insatserna dock måste man spela i de långa loppet då även och inte enstaka stötar.
Vill man som du hitta ett gäng som är spelsugna och villiga att riskera för nöjets/chansens skull så kör på. Det är precis som de som spenderar 10000 i veckan på lotto. De lever på hoppet.

Folk ställde befogade frågeställningar till en början innan du började beklaga dig och förde tråden själv OT av den anledningen ligger även flertalet poster kvar.
Men nog om det.
--------------------------------


Hur hade du tänkt avgöra vad som blir spikar? Har du en förbestämd gräns på hur många procent de får ligga på? Har varit med i tidigare bolag som några velat arrangera som påstod att de ville jaga miljonerna. Men det kan man inte göra när man singelkryssar storfavoriter.

Hur har tidigare bolag gått? Haft några stora vinster?

En enkel matematisk uträkning visar att du har fel. Du sparar helt riktigt 13 000 SEK men du har också minskat din vinstchans till hälften. Du kan absolut inte påstå att det ena skulle vara mer rätt än de andra. För 26000 får du dubbelt så stor vinstchans som för 13000.

MEN i ovan beräkning måste vi utgå från att ev utfall i dessa matcher är helt jämna på förhand. Uträkningen håller precis lika bra om det är ojämn fördelning av utfall men det blir betydligt mer komlicerat då, eftersom en massa andra faktorer måste räknas in, bl.a. utdelningen som påverkas av steckprocenten. En låg utfallsprocent slår in mer sällan men höjer också utdelningen. En etta slår in oftare än övriga tecken, men ger också i genomsnitt lägre utdelning


Jag underskattar verkligen inte någon som helst information om ett objekt i syfte att göra en värdering för långsiktig avkastning. Vad jag påpekat är att personen i fråga dömer ut ett system som lämnas in före 15.00 på lördag. Att döma ut är löjligt överdrivet. Den sista informationen som ev kommer handlar i genomsnitt om promille och ska sedan vägas mot dina skills att värdera och annat. Man ska inte underskatta den men heller inte överskatta. Finns inte en chans att du kan göra en värdering som baseras på streckprocenten på strykan som kanske ändras med någon, några procent sista timmen. Ska du byta spik då om streckprocenten ökar från 75 till 77? Det finns så oerhört många olika faktorer i en sån uträkning vilket innebär att ett ändrat ställningstagande utifrån en alltför detaljerad analys känns väldigt överdriven. Sen vet du heller inte HUR procenten är fördelade, på vilka typer av system, som du exempelvis kan se i travet. Däremot köper jag rakt av om det kommer fram fakta som ställer förutsättningarna shack matt, men hur ofta händer det sista timmen. Dessutom används ofta den information helt fel. Ett lag som saknar en viktig spelare, behöver inte alls bli svagare, ibland kan effekten bli tvärtom, vilket innebär att marknaden ofta reagerar alldeles för kraftigt i genomsnitt. Ska du då göra en värdering utifrån den reaktionen så är risken att du gör bort dig.


Allt spel innebär en risk och självklart spelar jag för chansen att vinna, förstår inte riktigt vart du vill komma med det? Skulle mitt system vara nåt slags ploj?

Har ingen förutbestämd gräns, gör en värdering när strecklistan "satt sig", en kollar jag upp sista infon som kommer. Håller med att det inte är lämpligt att spika alla stora om du jagar miljoner, precis så spelar jag annars, står över om jag inte ser ett värde i att fälla någon. När det är fet jackpot som nu är det inte fel att tänka annorlunda, 13 kommer överbetala oavsett utfall. Som omgången ser ut tror jag det kan bli bra utdelning även om de två stora vinner.

Spelar inte stryktips så ofta längre, förr i tiden varje vecka. Ligger dock kraftigt plus sista åren, men det beror främst på en större vinst och säger egentligen inget om mina skills, kan ha varit en ren tillfällighet. Har även var en missad straff i 89e ifrån 2-10 millar. Om den suttit hade jag då varit stryktipskung? Små marginaler och vi är sjukt duktiga på att övervärdera saker och dra snabba och felaktiga slutsatser.

Luvan14 2011-08-24 01:48

Citat:

Ursprungligen postat av DamageINC (Inlägg 136623)
Ja jag skapar då hellre ett bolag själv där jag pytsar fem stora än att hoppa på tåget med en kille jag inte har en aning om hur kunnig han är, även om jag får se systemet innan. Kan personen däremot uppvisa en positiv historik och har bevisat sig vara en duktig sportsbettor så ökar intresset, det har alltså inte med anseendet per se att göra. Är inte det självklart?

Vad säger detta om Sharps och om mig? Tja, förmodligen att många här inte är vettlösa gamblers som hoppar på så fort det utlovas guld och gröna skogar, utan gärna granskar kritiskt först. Detta har du dock svårt att se utan tolkar allt som påhopp och cynism.

Är tämligen säker på att alla som hoppat på detta är så pass insatt att dom utifrån att ha synat raden kan göra en egen bedömning. Om vissa utöver det kräver en historik eller ett anseende så får det stå för dom. Jag tror inte den åsikten är speciellt vanlig. Vart har jag lovat guld och gröna skogar? Det är fullständigt frivilligt att vara med och inga tveksamheter kring varken system, insats eller ev utbetalning.

MultiSharp 2011-08-24 09:47

Citat:

Ursprungligen postat av Luvan14 (Inlägg 136628)
Är tämligen säker på att alla som hoppat på detta är så pass insatt att dom utifrån att ha synat raden kan göra en egen bedömning. Om vissa utöver det kräver en historik eller ett anseende så får det stå för dom. Jag tror inte den åsikten är speciellt vanlig. Vart har jag lovat guld och gröna skogar? Det är fullständigt frivilligt att vara med och inga tveksamheter kring varken system, insats eller ev utbetalning.

Håller med dig om att det är upp till var och en att avgöra vilken systemtaktik man tycker är bäst och vilket spelbolag man vill köpa andelar i. Även om personer i forumet kanske vill ge "goda råd" blir det lätt en besserwisser-stämmning av det hela.
Om jag inte drev ett eget spelbolag kanske det skulle varit intressant med en andel i ditt. Dock vore det intressant att få veta lite mer om taktiken du använder för att ranka fram de säkra matcherna

knasboll 2011-08-24 10:29

Herregud, vad ni håller på...

Cred till Luvan14. Jag hade varit intresserad att se raden iaf om jag hade haft bankrullen att slänga ut 5k på ett stryktips. I framtiden förhoppninsvis... :) Good luck! Skulle vara kul att se hur om ni lyckas få någon vinst. Kommer du posta det?

mars 2011-08-24 11:43

Saklig debatt är sådant man får ta när man skriver på ett diskussionsforum istället för på en annonsplats. När TS då väljer en otrevlig ton leder det lätt till att hela tråden utvecklar sig så istället för att man hade kunnat diskutera med ett trevligare "tonfall" om TS varit mer öppen för att diskutera från början.

mape 2011-08-24 12:02

Håller med dig i det mesta Luvan...

för mig är detta en tråd som visar vilket forum sharps är. Man framstår som lite dryg, lite översittare osv vilket ofta har jag märkt leder till ett väldigt stelt forum, där användare måste fila på varenda bokstav i de inlägg de skriver för att inte hela tiden få en påpekning. Väldigt tråkigt, vilket gör att i min värld forumet inte når upp till en nivå som man kanske kunnat, men det kanske inte är något ni vill?

Och då innan ni sätter igång, jo jag vet var dörren är osv vidare... men precis som alla andra ställen som också har sina svagheter, tex rok, väljer jag ändå att läsa överallt för att hela tiden sträva efter att plocka godbitar. Tex rok, jag vet bakgrunden, och allt annan skit som är där, men fortfarande är det ett otroligt levande forum, där man kan få ut härlig info om en massa olika spelobjekt, som annars kanske aldrig kommit upp till utan. Samma sak gäller här. Jag är dock inte särskilt aktiv på någon av ställena, då jag inte känner att jag får ngt för det...

Jag kan bara hoppas för eran skulle att ni inte stryper detta forum i längden

Boone 2011-08-24 12:40

Citat:

Ursprungligen postat av mape (Inlägg 136672)
Håller med dig i det mesta Luvan...

för mig är detta en tråd som visar vilket forum sharps är. Man framstår som lite dryg, lite översittare osv vilket ofta har jag märkt leder till ett väldigt stelt forum, där användare måste fila på varenda bokstav i de inlägg de skriver för att inte hela tiden få en påpekning. Väldigt tråkigt, vilket gör att i min värld forumet inte når upp till en nivå som man kanske kunnat, men det kanske inte är något ni vill?

Och då innan ni sätter igång, jo jag vet var dörren är osv vidare... men precis som alla andra ställen som också har sina svagheter, tex rok, väljer jag ändå att läsa överallt för att hela tiden sträva efter att plocka godbitar. Tex rok, jag vet bakgrunden, och allt annan skit som är där, men fortfarande är det ett otroligt levande forum, där man kan få ut härlig info om en massa olika spelobjekt, som annars kanske aldrig kommit upp till utan. Samma sak gäller här. Jag är dock inte särskilt aktiv på någon av ställena, då jag inte känner att jag får ngt för det...

Jag kan bara hoppas för eran skulle att ni inte stryper detta forum i längden

Även om jag inte tycker det ska råda för hård ton på forumet så tycker jag det är betydligt bättre med ett strikt kritiskt granskande forum än ett latjolajban vuxendagis där allt mellan himmel och jord tillåts (så länge det inte handlar om någon konkurrent eller affiliate - det går ju bort direkt) typ R&K. Jag har dessutom själv inte märkt att någon otrevlig ton skulle ligga överlag på Sharps, men då har jag också utvecklat rätt hård hud under mina år på Internet.

Självklart kan vi också förbättra oss men vi är väldigt nöjda med riktningen vi har tagit ut och kommer inte ändra kurs inom någon snart framtid.

Shell Peppe 2011-08-24 13:17

Med risk för besserwisser antydan ;)

Jag tror merparten av oss här på Sharps premierar kvalitè framför kvantitet alla dagar i veckan.
Inte riktat till någon bara ett ställningstagande rent allmänt med tanke på vad OT denna tråd blitt.

Håller dock med om att tonen kan bli lite väl rå här imellanåt speciellt i Servicepays tråden.

mape 2011-08-24 13:48

Oja, där är jag till 110% med er, att kvalitet är viktigt och jag har även lärt mig en del här, ofta i tänkarhörnan där det ofta bedrivs härliga diskussioner med samma mål, och man tar hjälp av varandra. Men tycker du gav ett väldigt bra svar Boone, där du tog åt dig av kritiken, sen om man inte håller med eller inte är ju upp till var och, för precis som vi alla vill så är det kritik och diskussion som leder en framåt, det som är viktigt att hålla detta på rätt plats, när funderingar och svar sökes, så svarar man på det, är det inte så, kanske man inte behöver lägga så mycket energi på att "söka fel"...

Haltmathe 2011-08-24 14:33

26k rader matematiskt kan ALDRIG mäta sig med 26k rader reducerat om den som konstruerar det reducerade systemet har samma kunskap som den som konstruerar det matematiska har.
Känns ju oseriöst redan när TS försöker försvara det.

Det handlar inte om att ha en otrevlig ton mot folk som inte "har skapat sig ett namn" utan det handlar rätt och slätt om att varna folk för att hosta upp 5k på ett dåligt spel.

Stekel 2011-08-24 15:38

Citat:

Ursprungligen postat av Haltmathe (Inlägg 136700)
26k rader matematiskt kan ALDRIG mäta sig med 26k rader reducerat om den som konstruerar det reducerade systemet har samma kunskap som den som konstruerar det matematiska har.
Känns ju oseriöst redan när TS försöker försvara det.

Det handlar inte om att ha en otrevlig ton mot folk som inte "har skapat sig ett namn" utan det handlar rätt och slätt om att varna folk för att hosta upp 5k på ett dåligt spel.

Blev väldigt offtopic den här tråden men här har vi en som summerar den stora invändningen som de flesta verkar ha mot TS upplägg.


Samtidigt inte sagt att ett matematiskt system är dåligt, spelar det själv, men det är ju helt klart i olika hög grad något sämre än reducerat. Konstigt att det inte finns trådar om reducerade vs matematiska system, någon mod borde bryta ut en isf. Skulle vara intressant att höra vad de som spelar mycket reducerat har för tankar runt allt som har med det att göra.

hatten1 2011-08-25 10:43

Problematiken med matematiska system är att man betalar lika mycket för överstreckade utfall som för understreckade, vilket naturligtvis är kallt i långa loppet. Det är exakt samma förutsättningar som för de som spelar på hästar. Man spelar ett poolspel med hög skatt, och då handlar det om att slå skatten i första hand, och detta görs effektivast genom kunskap och matematiska kunskaper i hur man bygger system.

Det överlägset bästa sättet att bygga stryktipssystem är med egna rader, där man först lägger in betfairs odds, omvandlar till %värde och jämför med Svenska Folkets streckprocent. Sedan räknar man ut skatten, och får fram vilka rader som har ett övervärde och bestämmer sig för i vilket spektra övervärdet ska ligga, tex ev 1.5 till ev4 . Man kan spela en normal omgång ca 200 000 rader som har ett motiverat övervärde, och då också få med några varianter med stora favoriter, såvida det blir ett antal undervärderade utfall som också sitter. Problematiken med spel på övervärde är att det finns ingen orsak att spela utfall som är mer osannolika än vad ensam på 13 ger. Samt spelar man riktigt stora system, så får man spela flerbong på vissa rader, som trots allt är övervärde, men ger lägre utdelning än totala kostnaden för systemet.
Flertalet som läser Sharps inser att det i längden inte är lönsamt att spika tex MU på hemmaplan, som är streckade till 85% och korrekt är 77%, men här infinner sig ytterligare ett av alla problem. Laget vinner förmodligen 75-80% av gångerna, och är det så stora favoriter får man oftast leva med att betala eller t o m spika jättefavoriten, då felmarginalen är liten i förhållande till hur ofta dom vinner. Det är stor skillnad på 5% felmarginal på en 80% favorit och 5% felmarginal på en 50% favorit.
Utöver dessa variabler, finns det en mängd fler, en av de viktigaste är att noggrant iakta omgångar med jackpot OCH matcher som spelas senare än de övriga, speciellt om en match spelas dagen efter. Dessa lägen är fantastiskt nyttiga, då det går att surebetta och därmed minska riskerna eller maximera samt utjämna vinsterna på utfallen i matchen. Det kräver naturligtvis en hygglig sudd på Betfair och/eller på en asiat, men har man ett hyggligt kontaktnät så brukar det sällan vara ett problem. Det KAN uppstå lägen där man delar vinsten på favoritutfall, men blir ensam på övriga utfall. Då blir det självklart oerhört underbetalat på favoriten och naturligt att spela så mycket man kan på favoriten, även om det inte kan uppväga mellanskillnaden på att bli ensam eller dela, så är det ett surebet! En Vinstbong på SS brukar anses som hygglig säkerhet :-)
Lycka till
MVH Hatten

kisumu 2011-08-26 09:51

För ngt år sedan beskrev jag ett system som jag hade varit vinnande på i två år.
Blev självklart ifrågasatt och det blev en givande diskussion om upplägget.
Mitt system höll inte matematiskt vilket flera av sharps forumiter påpekade.
Om det inte hade blivit en diskussion om systemet hade jag nog levt kvar i villfarelsen att jag hade hittat ett "vinnande system". Visst blev det kommentarer typ "jävla skitsystem" men hellre lite hårda ord än att inte bli ifrågasatt. Kritik är utvecklande!!!
Återkommer snart med ett nytt "vinnande system":whistling:Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved