Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Trav & Galopp (https://www.sharps.se/forums/trav-galopp/)
-   -   V75 Åby 28 april (https://www.sharps.se/forums/trav-galopp/32292-v75-aby-28-april/)

olle 2018-04-22 15:09

V75 Åby 28 april
 
Detta är en grym omgång sportsligt så klart men ser även oerhört svårt ut spelmässigt. Många gäster från utlandet och dom har jag ingen koll på just nu.

Lönehelg innebär jätteomsättning trots att det inte blev någon jackpot igår uppe i Norrland. Det hade krävts seger för Cruzadon i guld för det.

V75-1

Stayerlopp inleder och nu när det är snabba sommarbanor och open stretch vill man i första hand leta smygkörda skrällar på framvolten. Men tippar så här en vecka innan Heartbreaker VS som senast gjorde ett väldigt bra lopp barfota och bara fick stryk av megastjärnan Generaal Bianco. Broberg har väl sagt att han siktar på att vinna elitloppet i år med Spitcam Jubb. Spännande comeback. Lika ojämn som en grusväg i Norrland Prestationsmässigt.

V75-2

Flera gäster från Norge och Holland jag inte har koll på. Kan därför inte kommentera dom just nu. Spontant ser det ut som ett lopp som kräver helgardering. Många bra hästar för klassen men ingen som riktigt sticker ut. Balansändringar som aviseras kan då bli helt avgörande.


V75-3

Silverdivision håller kanske inte toppklass. Globalstaisfaction förhoppningsvis bättre spår nu. Utmanare Coctail Fortuna och Master Crowe.

V75-4

Ett riktigt getingbo och spårlottningen kan bli oerhört avgörande över 1640m. Floris Baldwin grymt bra i spets senast . Problemet var att en annan var osannolikt bra. Spetsläge igen viktigt . Några utländska gäster här med som är omöjliga att värdera bara på att se att dom är anmälda.

Eelis ska inte glömmas . Glömmer inte prestationen mot megastjärnan Olle Rols i spets den dagen i höstas när det var omöjligt att gå i spets pga banan i Eskilstuna . Galopp senast.

V75-5

Vilket race. Det är nu Southwind Feji ska tävla barfota runt om för första gången . Det ska bli grymt intressant att se effekten av det . Stallet har väl pratat hela vintern om att det kommer innebära enorma extraväxlar . Kan bli spelvärde på den nu dessutom då hon inte var som bäst senast.

V75-6

Brons också vidöppet och oerhört spelvänligt. Borde väl vara dags nu för Rushmore Face då Ludde lyfte fram den i vintras som topp 3 i stallet vad gällde förhoppningar inför året.

V75-7

Inget av de bättre olympiatraven som körts. Riktigt trist startfält måste man säga för att vara årets största medeldistanslopp med enorma prispengar. Inga gäster från Frankrike och ingen av de absolut bästa svenska hästarna är med. Tror Cruzado De La Noche vinner. Melanderstallet på kraftig uppgång och nu åker det helstängda huvudlaget på. Det gjorde väl 20 meter i fjor och nu blir det förhoppningsvis inte heller strul när tussarna ska ryckas.


Sammanfattningsvis en ruggig travdag att se fram emot och tror det blir stora pengar på 7 rätt.

Spiritus 2018-04-22 16:58

Skandal att det inte är Jepson som kör Titty Jepson.

olle 2018-04-22 17:04

Glömde nämna att det är topptrav på Åby även fredag kväll. Då körs kvalen till pokalloppen . Frågan är om fet inte är minst lika kul att se fyraåringarna i sin första riktigt stora uppgift för året som V75 på lördagen. Startlistorna klara i morgon.

coolmanriver 2018-04-22 17:05

Citat:

Ursprungligen postat av Spiritus (Inlägg 568415)
Skandal att det inte är Jepson som kör Titty Jepson.

Han fick inte för frugan:lol:

coolmanriver 2018-04-22 17:08

Citat:

Ursprungligen postat av olle (Inlägg 568417)
Glömde nämna att det är topptrav på Åby även fredag kväll. Då körs kvalen till pokalloppen . Frågan är om
Kod:

fet
inte är minst lika kul att se fyraåringarna i sin första riktigt stora uppgift för året som V75 på lördagen. Startlistorna klara i morgon.

Man kan väl även se fyraåringarna som smal håller nämligen på o bantar till sommaren:thumbup:

mackpeter 2018-04-22 17:53

Citat:

Ursprungligen postat av coolmanriver (Inlägg 568419)
Man kan väl även se fyraåringarna som smal håller nämligen på o bantar till sommaren:thumbup:

Ingen idé att banta på kvällarna. Man går ändå upp på morgnarna.:cheers:

Espo 2018-04-22 18:41

Heartbreaker V.S. måste vara stenklar! Känns som han står ruggigt bra inne hör!

Espo 2018-04-22 18:50

Farmer Jack med lopp i kroppen. Sista starten förra året slog han brons och silver hästar i form av rushmore face, mulligan och pastore bob. Måste ha mycket bra chans och lär inte bli favorit!

grobben 2018-04-22 19:42

Tror Coktail Fortuna springer runt 09.7 på lördag och blir årets stora joker i Elitloppet. Bergh prövade jänkarvagnen ffg förra starten från bakspår över medel, det såg bra ut. Nu blir det full gas hela vägen över kort distans från bra spår. På lördag alltså första med både barfota och jänk från framspår över kort. Jänkarvagnen ger bäst effekt i spets eller dödens och nåt bör vara ledigt. Det här är en riktig kanon och svarar Takter önskar jag honom lycka till att ta sig i mål Spik!

Fagerdahlen 2018-04-24 07:56

Jag tror att Heartbreaker VS är en bra spik.
Men det tar emot att spika i första..

Bridgeman 2018-04-24 10:07

Citat:

Ursprungligen postat av Fagerdahlen (Inlägg 568525)
Jag tror att Heartbreaker VS är en bra spik.
Men det tar emot att spika i första..


FEGIS..;)

Fagerdahlen 2018-04-24 11:07

Citat:

Ursprungligen postat av Bridgeman (Inlägg 568532)
FEGIS..;)

Just nu spekulerar jag i att spika avdelning 1,2 och 3
Ett par IPA kanske ger mig modet på lördag eftermiddag :evilgrin39:

#Edit.

Jag är inne på 4 spikar denna gång galet nog.
Heartbreaker VS, Farmer Jack, Cocktail Fortuna & Double Exposure.. Sen kan man ju gardera lite hehe

MatsE 2018-04-24 14:47

Citat:

Ursprungligen postat av Fagerdahlen (Inlägg 568539)
Just nu spekulerar jag i att spika avdelning 1,2 och 3
Ett par IPA kanske ger mig modet på lördag eftermiddag :evilgrin39:

#Edit.

Jag är inne på 4 spikar denna gång galet nog.
Heartbreaker VS, Farmer Jack, Cocktail Fortuna & Double Exposure.. Sen kan man ju gardera lite hehe

Jag är inne på att spika Farmer Jack iaf men måste kolla upp Holländaren först

grobben 2018-04-24 16:37

Spelgenomgång V75 Åby 28 april

Dags för Olympiatravet på lördag tillika första storloppshelgen för i år och laddningen har redan börjat inför resan ner mot Göteborg. Så taggad att det blev en liten V75 genomgång redan tisdag! Här kommer några av mina tidiga tankar inför Åbys högklassiga V75 omgång. Kan givetvis ändras med info som inkommer under veckan men första magkänslan brukar lägga grunden!


V75 1

11 Heartbreaker V.S. är den naturliga tipsettan med tanke på form och en i övrigt passande uppgift. Har under hela året svarat
för starka prestationer och med minsta klaff blir han svårslagen. Vissa frågetecken finns dock och någon given vinnare är det absolut inte. Åby är alltid Åby med sina extra open stretch spår och bästa prestationen kan ändå få se sig snopet besegrad av smygkörda ekipage. I händelse av omstart skulle dessutom segerchansen minska drastiskt för favoriten med tanke på att hästen lätt jagar upp sig.

3 Inertial är på förhand den spelvärda storskrällen i loppet. Har stött på tuffa djur i sina senaste starter och dessutom saknat det rätta flytet. Stallet öppnar för barfotaryck runt om och då känns det som helhet väldigt spännande. Han kan bli den obehagliga (roliga för mig) överraskningen för spelarna som får ett fint lopp i främre träffen om de mer namnkunniga får positionsstrul på vägen. Se upp!

13 Spitcam Jubb ska tränare Broberg vinna Elitloppet med om han själv får tycka, nåja det är väl en bit dit men uppgiften på lördag är inte omöjlig. Folk som sett valacken i snabbjobb inför detta meddelade en positiv Spitcam med bra tryck i steget. Kanske kan en formtoppad Ulf Olsson hitta ryggen på favoriten under sista kilometern och avgöra kort före mål. Formen är nog vass direkt i årsdebuten som det känns och visst kan han slå till.

Nämner också 12 Rapide Du Pommeau som har "vilat sig i form" och brukar prestera bra med det upplägget. På näthinnan finns bland annat en seger mot just Heartbreaker V.S. förra året på Jägersro efter lite längre frånvaro precis som nu.


V75 2

Nämner ett par hästar

3 Farmer Jack är en kapabel sexåring som tampades mot riktigt vassa kamrater förra säsongen. Tunt motstånd när han satt fast som tvåa i årsdebuten men intrycket lovade gott. Nu har det gått lite väl lång tid sedan dess men stallet har siktat hit och från ett spännande utgångsläge för startsnabb häst bör ekipaget sitta skapligt till direkt. Inte omöjligt att Persson når ända till spets och då är känslan att han kan vinna loppet på olika sätt. Rankas överst i ett öppet lopp.

Vinstrika holländskan 11 Gina Schermer måste vara tidig trots utgångsläget. Har bara förlorat mot kanonen Versus As på slutet och det är inget att säga om. Det här handlar om en speedig typ som har en vass avslutning att tillgå med ryggar under vägen. Eventuellt skoryck fram på gång för första gången = hyperintressant. Stallet meddelar att lätting från tyngre till lättare skor har gjort klar skillnad tidigare i karriären och då bör rimligtvis ett skoryck betecknas som väldigt spännande. Inte alls omöjligt att det kommer en holländsk flygmaskin ute vid Åbys staket och ställer övriga schack matt sista biten.

V75 3

Tror 5 Coktail Fortuna springer riktigt snabbt på lördag och blir väl inte rekordchockad om han till och med lyckas med det Tjacko Zaz gjorde förra året.. Bergh testade jänkarvagn för första gången förra starten från bakspår över medel, det fungerade väl. Nu blir det full fart hela vägen över kort distans från optimalt gasläge. På lördag handlar det med andra ord om första med kombinationen barfota och bike från framspår över kort. Tycker jänkarvagnen ger överlägset bäst effekt i spets eller dödens och något av dessa bör ju rimligtvis vara ledigt... Det här är en riktigt skjutare med maxad utrusning och svarar Takter (om han lyckas behålla spets) tror jag inte han är bland de tre främsta i mål. Spikar nog om rapporterna från Bergh under veckan stämmer överens med mina funderingar.

För de vill hitta motbud är 7 Trinity Lux högintressant då barfota och helstängt (som höjt hästen rejält) dessutom kan kryddas med första jänkarvagn den här gången. Paal kommer nog få hålla i sig från start och skulle han nå spets utan att det kostar allt för mycket blir han svår att nå även för Coktail Fortuna.


V75 4

Väldigt jämnt och öppet lopp som som kräver mer kött på benen. Spontana känslan är att segerrika 7 Bandit Brick får en tuff väg fram den här gången och mycket väl kan trilla dit mot någon mer positionsgynnad. 8 Cash Valley rejält uppsnackad med första jänkarvagn från knivigt läge senast. Gick också bra men satt omöjligt till för att ha med segerstriden att göra. Möjlig jackpotknall nu med lopp i kroppen trots en ny nitlott.


V75 5

Vilket lopp!

1 Southwind Feji åkte, efter att ha radat upp segrar, dit på Solvalla mot en ruggigt läcker Double Exposure. Ändå tyder mycket på att Hedbergs stjärna på nytt får ikläda sig rollen som favorit från ett perfekt utgångsläge. Omgångens stors snackis, utöver Olympiatravets final, blir att det äntligen är dags för Feji att få löpa barfota runt om för första gången. Stallet har sedan länge meddelat att den dagen de rycker skorna kommer vi att få skåda en enorm effekt och det ska givetvis bli oerhört spännande att se vad som händer. Kanske helt överlägsen men det är spel vi håller på med och som klar (?) favorit med en stor ändring finns spelvärdet på annat håll.

Tidigare nämnda 12 Double Exposure är ett råämne och med tanke på att hästen var tunt jobbar inför senast var insatsen femstjärnig. Svårt att veta hur Örjan tänker härifrån, hoppas han tävlar fullt ut för då är det en tidig utmanare trots "omöjligt" läge.

Nämner också jämna och säkra 6 Unrestricted som inte har fått sätta nosen först i år ännu men den dagen det stämmer med positionerna fullt ut står hon överst på pallen igen. Troligen inte så hårt streckad den här gången. Flera kanoner med och att ranka ner en sån som 8 Unique Juni en bit efter intrycket på barfota bak segern senast säger en del om loppets dignitet. Blir med hög sannolikhet ett sevärt race!


V75 6

Här bygger jag än så länge teorin kring att aningen 7 Magic Gwin eller 8 Sobel Conway, trots spår längst ut på vingen, får ta över spets av de invändiga och sedan blir svåra att fånga in. Det känns helt enkelt inte som att de startsnabba av övriga har häst nog att spåra runt om. Peter U är förståeligt kanonnöjd med Sobel Conway för dagen. Såg bländande ut vid spetssegern direkt i årsdebuten och gick även vasst på Jägersro efter det. Jänkarvagn på nu igen när det vankas autostart och kommer Peter till spets tror jag loppet är över. Mycket hänger då på hur Kaj Widell tänker bakom 7 Magic Gwin om han hinner före Peter från start vilket är det troliga scenariot. Känslan är att Kaj normalt inte har en tanke på att släppa men om Peter trycker till rejält finns ändå möjligheten när open stretch finns att tillgå. Kör mina två idéer för snabbt mot varandra öppnas loppet upp rejält, annars kan det vara ett spännande lås att luta sig mot.


V75 7

Olympiatravets final och just nu är feelingen 1 Day Or Night In på det fina läget men det är långt ifrån en given vinnare. Jänkarvagnen troligen på nu och även om 4 Ringostarr Treb och 5 Lionel är minst lika bra hästar väger läget och en vassare kusk något tyngre när segerchanserna ska summeras. Detta inte minst eftersom Åby kräver en del taktiskt i stora lopp där små detaljer (som alltid i jämna fält) kan bli helt avgörande. Vad händer med 6 Cruzado Dela Noche när Melander slänger på skygglappar? Fartfest att vänta och även om årets upplaga, i ärlighetens namn, inte är den bästa ska det förstås bli fantastiskt spännande att bevittna det här loppet!

Spiken64 2018-04-25 16:47

Äntligen Åby och som man har väntat.Nu börjar travåret.



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved