Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips

Sharps.se - Sveriges bästa sportsbettingforum med rekar, spelförslag och bettingtips (https://www.sharps.se/forums/)
-   Trav & Galopp (https://www.sharps.se/forums/trav-galopp/)
-   -   V75 Årjäng 11/7 (https://www.sharps.se/forums/trav-galopp/42506-v75-arjaeng-11-7-a/)

Piraten 2020-07-06 11:55

V75 Årjäng 11/7
 
AVDELNING 1
KLASS 1

Strong Pepper har rest bra, han är travsäker, har ett av de bättre spåren i volten och Erik upp. Lägg där till att han kommer till Årjäng med form och norrbaggarna rankar honom som en av derbyfavoriterna i en bra årgång. Då hästen kan öppna är mitt huvudscenario att han körs till ledningen. Skulle inte det gå tror jag att han är bra nog att vinna det här loppet från dödens. För två starter sedan vann han på 12,2 över medeldistans från spår tolv. Han fick då öppna i 10-fart i tredjespår runt första sväng och trots jämnt hårt tempo gick han i mål på lätta ben med krafter kvar. Det här är en klassklättrare och jag anser att det är omgångens bästa spik!

AVDELNING 2
DIAMANTSTOET

Björn Goop selar ut en trio och själv sitter han upp bakom Zarina Bi, vilken står med bakspår på tillägg. Jag tror dock att segermaskinen Karamel Hill har goda möjligheter att ta ytterligare en seger med Jepson i ”jollen”. Nu är det dubbla tillägg för henne, men det är för hästar över 450 000 och det betyder att hon ändå står bra inne i loppet. Bra chans då hon är väldigt fartfylld.

På samma volt står Millie Millionaire som inte lyckades fånga in ovanstående för två starter sedan på Mantorp. Då stod hon dock tjugo meter längre bak och från samma volt ska de ses med ganska jämngoda möjligheter. Speciellt då Millie nu kommer till loppet med ännu bättre form.

Ies Elisabet är livsfarlig med lopp på rulle och räknas tidigast där bakom, liksom Björn Goops Zarina Bi. Inte omöjligt att dessa kan hålla undan för de på dubbla tillägg om loppet blir kört till deras fördel.

AVDELNING 3
BRONSDIVISIONEN

Vi vet hur det brukar gå till i de här loppen vid det här laget och vem som kommer till spets är det primära att räkna ut. Randemar R.D. är kvick ut och Peters hästar går bra för dagen. Är hästen i ordning och lyckas hålla ihop aktionen över tre varv kan det gå vägen. Även The Real Star måste bevakas från ett bra läge bakom vingen, liksom Fort Knox som kan mycket i ljusa stunder. Det ska även bli intressant att se vad stenkrossen Euskara kan uträtta i det här sällskapet.

AVDELNING 4
KALLBLOD

Åsrud Vilja och Ulsrud Tea är fenomenala kallblodsmärrar och här står de fint inne i loppet. Det finns inga Odd Herakles eller Månprinsen emot och duon gör upp om segern. Jag kanske håller Super-Tea något högre häst mot häst, men det är marginellt och då Kihlström sitter upp bakom opponenten från ett bättre startspår i volten rankas Åsrud Vilja först med knapp marginal.

AVDELNING 5
KLASS 2

Civilon är fältets bästa häst och han segrade direkt i årsdebuten. Hästen är nu anmäld barfota runt om och den balansen har han fungerat bra med tidigare, då som fyra i uttagningsloppet till kriteriet. Bakspår är dock bakspår och han måste vara bra för att vinna.

Från spår ett startar ”Tarzans” Slippery Runway. Det här är en bra häst som är kvick iväg. Hästen är säkert god för en låg 12-tid och då får konkurrenterna jobba.

Awesome Kronos är riktigt kvickfotad och det vankas eventuellt barfota runt om för första gången. Father Patrick-avkomman kan nog springa riktigt fort över distansen om det faller väl ut, men han har också visat vissa osäkra tendenser emellanåt så det är inget givet. Räknas dock väldigt tidigt.

AVDELNING 6
SILVERDIVISIONEN

Flera fina hästar gör upp i silver och Ural ska årsdebutera. Hästen får Ole Johan Östre i vagnen och är anmäld med barfota och ”bike”, men det låter på Susanne som att det är ett lopp i kroppen som gäller. Detta stärker scenariot att det blir körning en kort bit och sedan kliver ekipaget ned i rygg på Harran Boko som är spetsfavorit i loppet. Lugauers stallform är dock fortfarande något oviss och det är svårt att säga hur bra hästen är för dagen, varför gardering känns befogad.

Det är bra hästar emot och Björn Goops italienare Zap Di Girifalco har visat sig duga mycket bra på svensk mark. Från ett bra spår är det goda chanser att Goop hittar ned i slagläge och hästens spurt är vass.

Även Island Life har gått bra en längre tid och han avslutade fort senast. Här gäller samma som ovan, ned i en rygg långt fram i andraspår och sedan hoppas på lite tempo. Är det så att tempot inte hålls uppe är jag dock inte främmande för att Bergh styr på efter en bit.

Från bakspår finner vi Viking Brodde och Coogan, båda med hög kapacitet. Det krävs överpace eller tidigt avancemang till utvändigt ledaren om någon av de ska kunna blanda sig i striden, men det är inte helt otänkbart.

AVDELNING 7
ÅRJÄNGS STORA SPRINTERLOPP

Årjängs Stora är lite smålurigt i år och det är bäddat för körning initialt. Paal gör allt vad han kan för att hålla upp spetsen med Stepping Spaceboy, men räkna med att både ”Uffe” och Gunnar vill dit med Disco Volante respektive Gigant Invalley. Den förstnämnda tog en längd på Elian Web från samma spår och Gigant har svarat ut Pastore Bob.

Mellby Free kunde inte hålla undan för Milligan’s School senast, trots att Björn fick bestämma i moderat tempo och hon känns fortfarande lite grön när hon ska möta hingstarna. Men Goop och bra spår i de här loppen ska man inte underskatta, hon kan säkert spurta till en fin placering.

Jag tror dock mest på duon Milligan’s School samt Sorbet. Melanders häst har hittat formen igen och tillhörde favoriterna till att vinna loppet ifjol. Han är egentligen som bäst över två varv, men blir det bara ett hårt tempo på loppet är han livsfarlig även över kort. Nu har han fått ett bra spår, även om tredje är lite överskattat. Har man inte en väldigt startsnabb häst finns alltid risken att man blir hängande en stund. Jag vet dock inte hur Björn gör bakom Mellby Free, men han har ju ett gyllene läge att kliva ned i rygg ledaren med sin häst och det gynnar ju Milligan.

Hur Sorbet ska komma till från sitt spår vet jag inte, men Örjan kan det där och han vann ju från spår åtta med Missle Hill nyligen. Laddar han framåt sitter han väl tidigt i dödens och kan därifrån reglera fältet. Jag tror han är mer sugen på det än att backa sist och hoppas på att kunna speeda förbi hästar som Milligan och Milliondollarrhyme.

Racing Mange drog nitlotten i spårlottningen och får svårt att vinna därifrån. Milliondollarrhyme lämnar jag nog utanför då han inte har visat samma gnista som ifjol, och spetsaspiranterna Stepping Spaceboy och Disco Volante tror jag inte står pall mot dessa efter en förmodat tuff öppning.

Efterhandaren 2020-07-06 12:40

Måndagsdragen Torsdagsfunderingar

Efter en snabbkoll i programmet.
V75 1) 3 Strong Pepper kommer med tre raka och dessutom Orlando Vici blod i ådrorna.
9 Vien Ici har fått spår 9 igen! Men har gått bra på rikstoton och är skrällduglig. Psst dessutom Varennare :p
Pepparkvarnen mal nog ner dom endast galopp emot

V75 2) 14 Karamel Hill har många att runda men detta är en grym märr.
Hm 12 Zarina med lillgoopen bör nog bevakas

V75 3) 11 Vagabond Bi och 12 Ike Shermer. Inte ofta man kan låsa på två Varennare :pLurigt lopp. 2 Randemar gör grymma lopp ibland, 4 The Real Star Persson har stallform.
6 Euskara gjort grymma lopp på distansen men trots allt sto mot hingstar. 7 Fort Knox är svårbedömd i detta gäng, kanske ?


V75 4) 6 Åsruds Vilja. Finns väl inget som talar emot ? Jo 8 Ulsrud Tea men övriga är nog chanslösa.

V75 5) 10 Awesome Kronos. Bakspår på 1640 dessutom luriga Klass 2 ! Men hästen har varit grymt fin senaste starterna. Läste att hästen är osäker bakom hästar.
1 Slipper Runway trivs i spets


V75 6) 4 Zap Di Girifalco. Dunderspik. Toppfin senast.

V75 7) 1 Stepping Spaceboy. Både häst och kusk trivs utmärkt på läge och distans. Hästen är grym i spets och står emot länge. Toppform.
10 Mindyourvalue W.F. kanske kan skrälla vid överpace.
Hm lillgoopen sitter nog på leken med 2 Mellby Free. Detta är en grym märr med 2 lopp i kroppen. 8 Racing Mange ?

Tipsb 2020-07-08 20:14

Nr 4 struken i avd 1. Gynnar nr 6 som får spår 5 nu.

Temlor 2020-07-08 21:41

6an behåller sitt spår. Gynnar Goopen o nr 5 som går mer plats att vända upp.

Tipsb 2020-07-08 23:04

Citat:

Ursprungligen postat av Temlor (Inlägg 701027)
6an behåller sitt spår. Gynnar Goopen o nr 5 som går mer plats att vända upp.

Behöver inte femman flytta ner till fjärde? Kan man välja att vara kvar på sin plats när en blir struken?

Dahle 2020-07-08 23:21

Citat:

Ursprungligen postat av Tipsb (Inlägg 701030)
Behöver inte femman flytta ner till fjärde? Kan man välja att vara kvar på sin plats när en blir struken?

Det är voltstart, då flyttas inte den ett spår ner som i auto lopp.
Däremot får femman mer plats och vända då fyran är struken.
Sexan har fortfarande springspår.

Tipsb 2020-07-08 23:29

Citat:

Ursprungligen postat av Dahle (Inlägg 701032)
Det är voltstart, då flyttas inte den ett spår ner som i auto lopp.
Däremot får femman mer plats och vända då fyran är struken.
Sexan har fortfarande springspår.

Jaha, missade att det var voltstart.

Newstream 2020-07-09 00:04

Nej, det är väl kanske inte så att den bara vinner med Per Nilsson i sulkyn. Men till nuvarande 4% är 5 Enzo Am ett roligt streck i V75-3 på mitt system. Vi har åtminstone sett kapaciteten tidigare: Tvåa på distansen vid två olika tillfällen i april. Endast slagen av Moni Viking respektive Vikens High Yield. Höll då hästar som Ragazzo da Sopra, Religious, Prosperous och Harran Boko bakom sig. Den nuvarande formen är kanske inte vad den var då? Men som sagt, till den procenten och från ett bra spår betalar jag utan tvekan.

Heppson 2020-07-09 09:14

Citat:

Ursprungligen postat av Newstream (Inlägg 701039)
Nej, det är väl kanske inte så att den bara vinner med Per Nilsson i sulkyn. Men till nuvarande 4% är 5 Enzo Am ett roligt streck i V75-3 på mitt system. Vi har åtminstone sett kapaciteten tidigare: Tvåa på distansen vid två olika tillfällen i april. Endast slagen av Moni Viking respektive Vikens High Yield. Höll då hästar som Ragazzo da Sopra, Religious, Prosperous och Harran Boko bakom sig. Den nuvarande formen är kanske inte vad den var då? Men som sagt, till den procenten och från ett bra spår betalar jag utan tvekan.


Han får bli min jackpott spik, han lär få en framskjuten position då han snabb från start. Och få en löpning på innerspåret vilket än ett stort plus på distansen.

AmaerildeRimfrost 2020-07-09 09:16

Citat:

Ursprungligen postat av Newstream (Inlägg 701039)
Nej, det är väl kanske inte så att den bara vinner med Per Nilsson i sulkyn. Men till nuvarande 4% är 5 Enzo Am ett roligt streck i V75-3 på mitt system. Vi har åtminstone sett kapaciteten tidigare: Tvåa på distansen vid två olika tillfällen i april. Endast slagen av Moni Viking respektive Vikens High Yield. Höll då hästar som Ragazzo da Sopra, Religious, Prosperous och Harran Boko bakom sig. Den nuvarande formen är kanske inte vad den var då? Men som sagt, till den procenten och från ett bra spår betalar jag utan tvekan.

Ja, det där är absolut mitt förstastreck i den avdelningen! Måste vara så högt rankad till den procenten!

Skaegget 2020-07-09 14:08

Kanske dags för Milliondollarrhyme nu?

:hattenav:

Rob 2020-07-09 14:59

Citat:

Ursprungligen postat av lenninen (Inlägg 701102)
Kanske dags för Milliondollarrhyme nu?

:hattenav:

Börja inte med eran beef nu igen.... ;)

Skaegget 2020-07-09 15:04

Citat:

Ursprungligen postat av Rob (Inlägg 701111)
Börja inte med eran beef nu igen.... ;)

Inte en chans att vi ska....:smoke:

AmaerildeRimfrost 2020-07-09 16:10

Citat:

Ursprungligen postat av lenninen (Inlägg 701102)
Kanske dags för Milliondollarrhyme nu?

:hattenav:

Den blev öm i fötterna senast. Jag kommer sjöa på den ska du veta. Nu är det dags trots att den har världens oflyt med spåren samt Sveriges kanske sämsta kusk - njae, Uffe finns ju också...

Stekel 2020-07-09 16:57

Jag har väldigt svårt för hur snedstreckat det är i dagsläget mellan Åsrud och Ulsrud. Wassberg har ju en evighetsmaskin som gått i snäppet högre klass än Örjans. Har sprängt 20-gränsen och besöken till Sverige har varit för Elitkampen där de placerat sig. Någorlunda jämnt skägg mellan dessa i mina ögon med allt inräknat. Ska jag ta ställning istället för att dubbla blir det då Ulsrud som spikas.

Övriga är statister och mer än 2 streck behöver man inte då båda är ganska travsäkra. Granetta drar en del streck, men ska även om hon inte galopperar (3 felfria senast 11 starterna) vara minst en sekund för kort i rocken. Och i princip samma sak gäller Bellfaks som säkert också får några procent av spelet. Av det jag sett av Trö Hera så ska den få lite svårt att räcka till också, men ska man strecka en tredje är det nog ändå den.



Powered by vBulletin & vBadvanced CMPS
Design, Logos, etc Copyright © Sharps.se, 2010-2011. All Rights Reserved