Visa ett inlägg
Gammal 2011-02-14, 19:29   #26
rovfisken666
Banned
 
Reg.datum: jan 2011
Ort: På hemlig ort
Inlägg: 348
Sharp$: 551

Rovfisken- nya regler-1102
Stats: 92 - 131 - 4
ROI: 99.28%
Vinstprocent: 41.00%

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Luckystrike Visa inlägg
Sharps är en bra sida för alla nybörjare, det finns bra information om hur man ska hantera sin spelkassa och bli en seriös spelare. Det finns också bra med tillgängliga spel för alla som vill rygga någonting och en bra aktivitet i forumen. Men alltså, det är ju någonting som saknas, det håller tror jag de flesta med om. Ett problem är att personer som inte alls är några erfarna spelare tar över och dominerar, leker besserwissers med tveksamma åsikter, och ett annat att en helt ny person på forumet som plötsligt går 15-3 blir en hyllad "expert" direkt för att sen direkt försvinna om det börjar gå lite dåligt tex.

Hur ska man då lösa det här? Jag tror man får skapa lite ordning genom att anställa några experter, ge dom en egen hörna eller fond att sköta, om sidan drar in någonting kan man väl diskutera en ev. avkastning för personen också. Tex som vi hade på bettingforce en gång i tiden med ett antal "experter" som startade med en kassa på 10 000 kr var. Det hade varit intressant med något liknande här på Sharps. Jag hade också gärna sett lite nya krönikörer, artiklar från användare här på sidan, och då av folk som verkligen kan någonting.

Givetvis är kvalitén på rekar under på sidan väldigt ojämn, och vem vet om användaren är en självutnämnd expert eller om han verkligen kan någonting, när han rabblar upp en massa stats o avslutar med "kanonvärde". Finns inte särskillt många seriösa bettare som ryggar dessa spel, även med uttalad kanoninfo, då personen som skriver har typ 20 spel noterade i hans spread. Kolla bara på Boored som har över 12 000 spel antecknade i hans spread, hur många av dessa är från användare på Sharps? Det är inte så värst många i alla fall, och det är ett teckan på att någonting inte är bra.

Mitt tips är alltså att skapa lite ordning och en viss hierarki, skapa lite verkliga experter istället för självutnämnda experter som startar nya spreadsheet så fort det går dåligt. Behövs det hjälp med rekrytering av vettiga personer som kan bidra, är jag vill att hjälpa till att försöka ge er några lämpliga.

Har knappast varit aktiv här på sidan de senaste månaderna, och jag vet att en del här har en negativ åsikt om mig pga att jag är i betalspels-branschen numera. Men kan tänka mig att diskutera lite mer här framöver, om det sker i en trevlig ton och inte massa pajkastning osv.

Mvh
Luckystrike
Den har sina ljusa sidor, absolut. Men det känns som någon skrev ovan att det är ett kukmäteri utan dess like och till sist kommer det att bli RoK 2 av det hela ifall det inte styrs upp någorlunda. Eventuellt borde man rangordnas och liknande och sen finns det olika rek-avdelningar där ens rekar hamnar beroende på var i hierarkin man befinner sig.

Det stora problemet som infinner sig här som på alla öppna forum är just hur "brighta" alla ser sig. När man ser inlägg från nya medlemmar med kanske en mer eller mindre korkad fråga så är det rent ut saght pinsamt när folk hoppar på denne person. Sen sprider det sig och det blir mer en form av vuxingmobbing istället för ett öppet forum där det kan diskuteras.

Möjliogen har folk en tendens till att inte sträva uppåt, eller framåt utan de tycker att det är perfekt som det är. Jag förstår inte den tanken för jag är själv en person som strävar framåt ifall jag ger mig in i något. Oftast när jag skriver här i forumet så är det för att på ett eller annat sätt delge mig av information eller tankar. Ifall folk inte håller med sen, fine. Men det känns även om forumet ibalnd mer blir en chatt och då tappar det hela sin mening antar jag. Jag vet inte exakt vilken tanke skaparna bakom sharps har men min förhopppning är att de vill ha Sveriges bästa spelforum.

Men varje medlem borde ställa lite krav på sig själv tycker jag. Jag klagar inte på Kalle 15 som hittat hit och gör misstag, för det stör inte mig. Men när Bengt 24 ska reka åtta matcher samma dag i olika ligor så undrar jag vad som gick fel. För faktum är att jag skulel kunna reka samtliga mina spel och det skulle vara vinnande men vem fan vill se 15 rekar av mig varje dag, det finns ingen poäng med det. Jag ger mig mig utav det bästa - och min grundtanke är att delge information till övriga. Det kan ses i min rek i skidskyttet som jag inte ens själv kunde spela. Men som någon skrev tidigare, det är inte av den anledningen folk skriver rekar i allmänhet. Sen finns det ett fåtal som jag fått en bra uppfattning om här vilket ju är tur.

Men jag tror det hela kan handla om att folk inte kan ta kritik, utan då slås försvarsställning på med auto. Det märks bl a på hur vissa har svarat på mitt inlägg, de verkar åtminstone ha missat väldigt mycket av det som skrevs. Är folk rädda att någon ska vara bättre än de själva eller vad är problemet? Det är min slutsats åtminstone.

Jag studerade lite dagböcker i dag och jag ser att det finns så sjukt många dagböcker som bara är skapade som om det vore ett chattinlägg en kväll när någon var uttråkad. Kan man då inte ens få efterfråga lite mer seriositet av samtliga användare? Det tydligaste är att vid en dålig start så försvinner skrivandet i speldagboken.
rovfisken666 är inte uppkopplad   Ge poäng