Visa ett inlägg
Gammal 2011-02-25, 00:56   #113
hatten1
 
Reg.datum: jan 2011
Inlägg: 658
Sharp$: 5535
Standard

Tino verkar ha utfört en simulering


som få verkar inse hur intressant det belyser problematiken.
Det finns inga genvägar i spel, inget sätt att snabbare blir rik, då större risker automatiskt medför större vinster, men vid en längre tids badstreak generar det att man förlorar bankrullen.
Att beräkna på en miljon utfall är optimalt, då det matematiskt sett är ett bevisat utfall.
Att det sedan är omöjligt att själv uppnå så många spel är ointressant, då vi försöker utröna om 2-6 systemet är bättre eller sämre än övriga system på marknaden.
Och då det visar sig att ROI blir i det närmsta EXAKT likadant över en miljon spel, under förutsättning att hitrate är densamma, så visar det endast på att 2-6 system omsätter mer pengar, och därmed större risk. Vill man tjäna mer pengar med lägre risk, så höjer man istället flatbeten, vilket dock fortfarande är en utökning av risken.
Det vore intressant om TINO lade in förlustrader av tex 10 spel i rad, 20 spel i rad, 75/100 spel torskar i ett samband osv bland denna million spel, då tror jag siffrorna ser annorlunda ut i slutändan.

2-6 systemet är i sig fullständigt livsfarligt, då det räcker med en relativt kort tid med otur, så är man gul.

Jag kan lova er en sak, efter 25 år i denna bransch, så kommer det otursamma serier, som inte behöver vara i dagar eller veckor, utan i år. Då går man oftast gul och får börja om, men skillnaden är att man lär sig varje gång man går gul, att ta lägre risker, ha bredare kontaktnät och större disciplin, då tar det längre tid mellan varje gång man går gul och till slut så är ekonomiskt oberoende eller död.

Ett typexempel i samma nisch som detta är hur man räknar ut hur stor risk man ska ta när man spelar poker, vilka insatsnivåer i förhållande till bankrullen.
Under 2000 till 2009 började det snackas först om 10 upptag, dvs med bankrulle på 10 000 så startade man med 1000 på bordet. Därefter höjdes upptaget till 20 upptag som varade fram till 2003 ca, nästa lösning var 30 upptag och i dag är man framme i 100 upptag, dvs man ska inte spela med mer än 1% av bankrullen på bordet.

Detta påvisas också av det faktum, att antalet spelare som efter 10 års tid inom pokern som fortfarande är verksamma är ytterst få, inte för att alla andra blivit ekonomiskt oberoende, utan för att de som slutat blivit gula och fått börja arbeta. Givetvis finns det undantag, men det gör SKA det göra om det är en bra regel.
Vi kan kalla detta "lex Isildur"
Kram Hatten
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
zz (+10), Overcome (+1), Majo (+20), bitsocker (+10), Gb (+10), fancyclown (+10)
hatten1 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat