Visa ett inlägg
Gammal 2011-03-01, 01:51   #118
dNa
 
dNas avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 868
Sharp$: 255
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Soap Visa inlägg
Samhällen är ju generellt uppbyggda kring att folk de facto arbetar och betalar skatt för att saker skall fungera. Har jag missuppfattat dig?
Kolla lite djupare på saken och ifrågasätt mer för det är knappast något givet val av system det vi har idag, bara det att de flesta inte ens tänker tanken utan resonerar att "det är såhär det ska vara". Vi måste vara i ständigt utveckling för att vi ska överleva, speciellt med den rasande takt befolkningen ökar. För tillfället är systemfelet så stort att det är osannolikt, men det är väl en del i evolutionen antar jag. Världsekonomin och samhällsproblemen är ju på bristningsgränsen om vartannat. Men ska nånting göras åt det är så måste man börja ifrågasätta pengar. Hur de används, varför och hur de skapas. Snacka om omställning, och de gagnar knappast de på toppen som i dagsläget faktiskt har möjlighet att påverka sånt här, när de kontroller media osv.
Det är ett jävla spindelnät att bena nu.

Jag förstår hur du tänker dock

Citat:
Ursprungligen postat av Soap Visa inlägg
Visst är det tråkigt att arbeta med något man inte gillar, t.ex. kränga golfbyxor till folk som vill köpa en image, men att kalla det slavhandel tycker jag är lite magstarkt. Man säljer sin tid, thats it. Vill man inte göra det så kan man gå på socialbidrag och låtsas söka jobb.
Nej fan, här uttryckte jag mig klumpigt bara. Jag kommer gilla jobbet, jävligt nöjd att jag fick det. När jag sa slavhandeln syftade jag på en del av det ovanstående. Att hämta ut socialbidrag om man inte nu är i behov av det ogillar jag starkt, bara för att man inte tycker om ett system behöver man inte utnyttja människorna man har runt sig. Jag värderar jobb högt, tror jag skrivit luddigt bara. Det är systemet, hur jobb värderas (löner på olika jobb t ex), överkonsumtion, kortsiktighet, ignorans och liknande jag har problem med.

Ledsen för all OT. Vill du babbla vidare så är du välkommen att PMa.
Nu får denna tråd köra vidare på sitt underbara syfte. Peace!
dNa är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat