Visa ett inlägg
Gammal 2011-03-02, 14:52   #13
Riise
 
Reg.datum: apr 2010
Inlägg: 272
Sharp$: 1138
Standard

2/3 spelstopp 20:00 samt 20:45

Idag har jag lyckats hitta en hel del intressanta spel. Främst från La liga men också knåpat in lite engelsk cupfotboll.

Ogiltigt spel-ID: 305160


Ogiltigt spel-ID: 305192



Spoiler:
Info:
Ligans nionde bästa hemmalag ställs mot det femtonde sämsta bortalaget som senast stod för ett styrkebesked då man fick med sig 0-0 hemma mot Real Madrid. Osasuna kommer ifrån en bortaförlust mot bottenkonkurrenten Levante och det sved säkerligen då man ändå tog ledningen i matchen men tappade sedan greppet. Deportivo placerar sig för närvarande två poäng före Osasuna i tabellen som är en poäng ifrån en nedflyttningsplats. I Deportivo saknas det fem spelare inför matchen. Ruben Pérez, Diego Seoane, Juan Carlos Valerón, Manuel Pablo samt Xisco. Lagkaptenen Manuel Pablo missar ytterliggare en månad samtidigt som en av lagets viktigaste spelare som lirat i stort sett varenda minut i ligaspelet Ruben Pérez missar matchen, big blow för Deportivo.
Osasuna saknar fyra spelare inför dagens match där tre av de fyra är anfallare. Valter "El riflo" Pandiani, Aranda, Rúper samt Sanjurjo. Största avbräcken är Pandiani och Aranda som lämnar Mendilibar med knappt några forwards kvar i truppen.

Analys:
Osasuna är inte lätta att tampas med uppe i Pamplona där man på sina tre senaste hemmamatcher fått med sig 7 poäng där man slagit Real Madrid och Espanyol och kryssat med Mallorca. Deportivo har tagit sina få poäng på bortaplan mot lag som inte är så erkänt starka hemma som Osasuna är. Båda lagen har problem med kreativiteten och anfallsspelet då man saknar ett flertal anfallare i Osasuna medan i Deportivo saknas det en speluppläggare pga skador. Ingen av lagen vill förlora och få ytterliggare kontakt med bottenstriden så det lär bli en ganska avvaktande matchbild där Osasuna får hålla i bollen och försöka skapa något med tanke på hemmaplans fördelen. Jag tror med tanke på den ibland fanatiska hemmapubliken och den tyngd Osasuna ändå har på hemmaplan tar en knapp seger med 1-0.

Ogiltigt spel-ID: 305161


Ogiltigt spel-ID: 305163



Spoiler:
Info:
Hemmalaget Zaragoza kämpar för sin existens i La Liga men det går väldigt knackigt. Atletic Bilbao har helt andra förutsättningar då man jagar en EL plats till nästa säsong. Båda lagen med en ganska knackig form på sistone som gör upp idag på La Romareda. Bilbao kommer ifrån en hemmaförlust mot Valencia där man tog ledningen genom Llorente men sedan tappade matchen till Valencias fördel. Zaragoza fick senast 0-0 borta mot Sporting Giljón och man tog ett litet kliv närmare nytt kontrakt. I bortalaget har man endast en spelare tveksam till spel, innermittfältaren Gurpegi. Zaragoza saknar Diogo och Braulio samt att Parades lämnats utanför truppen.

Analys:
I sin senaste match saknade Bilbao skärpan i avsluten och man fick gå ifrån med 0 poäng. Man kommer inte göra om samma misstag idag och jag tror vi kommer få se ett mer skärpt Bilbao som säkerligen ser sig själva med goda segerchanser här. Zaragoza brukar kunna bjuda upp till en hyfsad öppen matchbild på hemmaplan då man brukar vilja diktera tempot i matcherna och vara de lag som står för bollinnehavet. Båda lagen kommer med en hög motivation, dock av helt olika skäl. Bilbao är inget starkt bortalag men brukar kunna knipa några skalper varje säsong. Man har tidigare den här säsongen spöat några lag som legat på den nedre planhalvan borta och jag tror man har goda chanser att kunna upprepa något liknande här. Vi säger 2-1 till Bilbao efter 90 min på La Romareda.

Ogiltigt spel-ID: 305130



Spoiler:
Info:
The Gunners kommer ifrån en mycket oväntad förlust i Carling Cup finalen mot Birmingham där man hade chansen att ta sin första titel på 6 år. Leyton Orient kommer ifrån en 2-2 match vs Huddersfield i League One. Man fick lagkaptenen Stephen Dawson skadad i matchen och han kommer inte starta ikväll. Även Jimmy Smith och Harry Kane missar matchen pga skada respektive en avstängning. Arsenal saknar ett koppel startspelare och ni vet säkert vilka det är och man förväntas starta med endast 4/11 av den ordinarie startelvan idag. Man ger chansen till spelare som Bendtner, Diaby, Denilson och Almunia.

Analys:
FA Cupen, turneringen där David oftare än på andra ställen i världen lyckas slå ut Goliat har en erkänt stor betydelse i England och främst för de mindre lagen som får resa och möta storlagen. Dessa matcher är ofta bland det största de får uppleva som fotbollsspelare och man sliter något enormt. Leyton Orient idag kommer kriga som idioter och kommer sälja sig oerhört dyrt. Arsenal med en reserv elva och säkerligen ett antal spelare som underskattar Orient tror jag kommer få det svårt. Klarar Orient hålla tätt första 20 min så att man känner att man har en chans att sprida magi igen i turneringen, då får Arsenal spelarna ett helvete att bryta ner ett 10-manna försvar. Jag tror Arsenal reder ut det till slut med de blir max en seger med 2 bollar. Slutresultat på The Emirates, 2-1.

Ogiltigt spel-ID: 305145



Spoiler:
Info:
Ännu ett Old-Firm derby att tillskriva historien och redan det femte den här säsongen. Celtic som senast krossade Rangers med 3-0 för mindre än två veckor sedan lär göra allt för att upprepa succén. Rangers å andra sidan lär vara rejält revanschsuget. Celtic förlorade den senaste ligamatchen mot Motherwell med 2-0 och deras fantastiskt form fick sig ett plötsligt slut. Rangers som i förra veckan klarade av att avancera vidare i EL efter en nervpirrande match nere i Portugal där man pangade in den avgörande bollen på tilläggstid. I Celtic saknas målvakten Forster samt Joe Ledley pga avstängningar. I det blåa Glasgow laget saknas Weiss, Ness, Naismith och McCulloch.

Analys:
Celtic fick sig senast en "nödvändig" förlust mot Motherwell och detta kommer tända gubbarna ytterliggare om det så behövs i ett Old-Firm derby. Coach Lennon pratade om att efter matchen hade laget känt att dom svikit sig själva då man tappade onödiga poäng. Rangers lär säkerligen vara väldigt revanschsugna här man jag tror dom på nytt kan få det svårt. Man saknar idag Weiss som har en nödvändig speed för att kunna erbjuda Celtics backlinje ett större hot och de tappar man idag. Jag tror inte det blir en så stor seger som det blev senast lagen möttes men Celtic tar detta. En grönvit 1-0 seger förutspås.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Soap (+1)

Senast redigerad av Riise den 2011-03-03 klockan 07:45.
Riise är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat