Visa ett inlägg
Gammal 2011-04-11, 11:05   #1
jla
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 95
Sharp$: 565
Standard

Dagens fotboll 11/4


Det var längesen jag skapa en tråd här så lämplig person får justera om jag gör något fel.

Som rubriken lyder, vad tror ni om dagens fotboll? Finns som vanligt några hängmatcher ute i Europa och en hel del i Sverige.

Det är premiäromgång i Superettan och idag tar Assyriska emot Hammarby, oddset för Bajenvinst ligger på 2.80 på bet 365 och det tycker jag det finns bra spelvärde i ( naturligtvis är jag dock färgad som fan) Förra året så slutade båda mötena med Hammarbyvinst, i matchen i Södertälje så gjorde Bajen kanske sin bästa match för säsongen när man med ett disciplinerat försvarsspel och vassa kontringar vann med 0-3.
Lagen mötes även i Södertälje för ca 2 månader sedan och det slutade 1-1.

Ärligen har jag inte så bra koll på Assyriskas lag, men det ska ha gjort en bra försäsong, fokuserar på att låta sina egna talanger växa och stabilisera laget. Klubben är tippad att vara med att slåss om en av platserna till Allsvenskan men inte en av de stora favoriterna. Profilerna i laget är mest gamla hyfsade spelare från stockholmsklubbarna som Jones Kusi Asare, Stefan Batan och Haris Laitinen.

I Bajen ser det bra ut, man har förstärkt laget offensivt under försäsongen med anfallarna Sinan Ayranci, Björn Runström och Paulinho Guara och på planen framförallt fokuserat på ett bättre försvarsspel. I onsdags åkte man dock på en mina då man förlorade mot div 2-laget BKV Norrtälje i cupen ( med nästintill ordinarie startelva). Detta tror jag snarare gör att spelarna idag blir än mer fokuserade, då förra säsongen räddades av en bra cupinsats vilket gjorde att många bortsåg från det dåliga resultatet i serien, i år måste Bajen gå upp och dagens match blir väldigt viktig för att visa vägen.

Förra året så gjorde Bajen sina bästa matcher mot topplagen och jag tror att det kommer bli på samma sätt i år. Hammarbys tränare Roger Franzens fotboll bygger mycket på ett disciplinerat försvarsspel med kontringar och idag dagens match tror jag det kommer bli en matchbild som passar Bajen. Det lär bli mkt fysiskt spel där Assyriska lär vara det laget som har lite mer av bollen, vilket gör att bajen kan sätta sig i sina positioner och när man sedan vinner bollen kontra snabbt, och vad gäller kontringsspel har Bajen förmodligen Superettans i särklass vassaste spelare, Simon Helg, Runström, Furuseth, Castro Tello och Paulinho osv.

Jag tror alltså på en Hammarby-vinst till 2.8, dock till en låg insats då det trots allt är Bajen vi snackar om. Spelet bygger främst på förra säsongens matcher och den positiva stämning som trots cupförlusten genomsyrar klubben, över 3000 bajare i Södertälje lär även göra sitt.

I övrigt har jag kikat lite på Malmö till handikapp och ett eventuellt överspel i Landskrona-Värnamo
jla är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat