Visa ett inlägg
Gammal 2011-04-11, 14:29   #4
KP
Sharpest
 
KPs avatar
 
Reg.datum: dec 2009
Ort: Kebnekaise
Inlägg: 5 830
Sharp$: 45582
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Corner Visa inlägg
Västerås vs Åtvidaberg 2 på betsafe till 2,15.
Det skillde två divisioner mellan lagen förra året. Åtvid har tidigare haft det svårt mot VSK på bortaplan men nu är VSK ett ganska ungt och orutinerat lag. Åtvidaberg är favoriter till att villa Superettan i år.


5,50 (William Hill) på djurgården borta mot KFF är för högt. Trots att det är första matchen på nya arenan. Kalmar imponerade knappast i förra matchen. X2 till 2,15.
Förra säsongen vann DIF borta mot KFF med 0-1.
Den är Braxingen även på och han om någon har koll på Västerås fotbollen.
Hans motivering: http://braxingen.se/2011/april/spelf...as-i-prem.HTML

Citat:
Kommentar: Premiär och jättestort för fotbollen i Västerås. Det hoppas jag västeråsaren där ute också tycker och beger sig till Swedbank Park för att se elitfotboll i stan igen. Här väljer jag Åtvidaberg och det betyder inte att jag tror Åtvidaberg vinner till hundra procent. Det betyder enbart att jag tror Åtvidabergs chanser är större än de odds som erbjuds, där jag anser att Åtvid har större chans att vinna än marknadshögsta 2,05 (~48,8%). Motivering enligt nedan.
Opassande motstånd. Många anser att Åtvidaberg är ett passande motstånd för VSK för att de vill föra spelet. Där dras slutsatser från framförallt försäsongsmatcherna mot AIK och Inter Åbo. Jag är benägen att hålla med om just spelförandet. Vad jag däremot ser här är ett betydligt tyngre och mer fysiskt lag i Åtvid. Det VSK hanterade mot AIK och Åbo var lag som försökte rulla sig genom VSK och det lyckades VSK otroligt bra med. Ett mer fysiskt, rakare och framförallt tyngre spel i sista tredjedelen kommer Åtvidaberg att stå för och ett sådant spel genererar bättre effekt än den modell VSK har testats för under försäsongen.
Frågetecken försvagar Grönvitt. Effekten av halvskadade och skadade spelare är dubbel. VSK hade en fantastisk bänk i fjol som kom in och förstärkte VSK:s chanser. Med alla dessa frågetecken så är dels startelvan försvagad och följaktligen också bänken.
Jag lirar denna med!


edit: Lite referat från åtvidabergs hemsida
http://www.atvidabergsff.se/news.asp...&newsID=120176

Citat:
Så var det äntligen dags för premiären i Superettan borta mot Västerås SK på Swedbank Park.



– Man vill igång och spela och det finns alltid ett visst pirr inför varje premiär, men vi har förberett oss väl. Laget ser bra ut och vi har koll på Västerås, så det är bara ut och köra i morgon, säger vår tränare Andreas Thomsson.



Hur ser du på Västerås?

– De vann serien förra året (norrettan). Det är ett ungt lag som kan mycket fotboll och har spring i benen. Det är ett bra kontringslag som är rätt svåra bakåt och har inte släppt in många mål i träningsspelet. De har jobbat ihop en bra mix med snabbhet framåt. Det är ett bra motstånd och vi har respekt för dem.



Är det något speciellt ni pratar om för att lyckas vinna?

– Mycket är tålamod. Tålamod är ett viktigt ord. Vi måste mala på och skapa målchanser. Vi är starka och gjorde fyra snabba mål mot Motala, vilket det inte är ofta man gör. Det gäller att trötta ut motståndarna med fart i passningsspelet och hota med både inlägg och skott från distans. På fasta situationer är förhoppningen att ligga på plus i morgon. Det har sett allt bättre ut med våra servrar den senast tiden, meddelar Andreas Thomsson.



Arosvallen är ett minne blott och arenan heter nu Swedbank Park där underlaget nu är konstgräs.

– Det är ett konstgräs som liknar det som är på de flesta arenor. Vi har tränat på konstgräs så det är givetvis bra att vi kan spela på samma underlag som vi tränar på
, men jag tror inte det är så utslagsgivande att spela på naturgräs även om man tränar på konstgräs, berättar Andreas Thomsson.



Alberis da Silva kan inte spela på grund av skada.

– Det har skett ett bakslag men det tillhör spelet och det ska inte vara något allvarligt, förkunnar Thomsson.




Axel Konradsson är som bekant långtidsskadad. Andreas Johansson, Eric Jangholm Melin och Besart Kalludra vilar.
Truppen

Henrik Gustavsson, Steinar Strömnes, Erik Moberg, Daniel Hallingström, Kristian Bergström, Christoffer Karlsson, Pontus Karlsson, Haris Radetinac, Viktor Prodell, Bruno Marinho, Oscar Möller, Prince Eboagwu, Daniel Swärd, Jesper Arvidsson, Amir Suljic, Gustav Jansson, Magnus Eriksson, Anton Tinnerholm.
Finns till 2.25 på Pinnacle bl.a. Oddset har stigit lite sen den släpptes.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Soap (+1)
KP är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat