Visa ett inlägg
Gammal 2011-04-29, 12:42   #50
kakan
 
Reg.datum: aug 2010
Inlägg: 111
Sharp$: 828
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av madjedo Visa inlägg
Hela tiden. Men detta är dock inget förbehållet till endast Barcelona. Alla klubbar kommer hela tiden med uttalanden om fairplay. Läs här om barca och hur de "tränar" sina juniorer att lära sig fairplay. Ren propaganda... (http://www.fcbarcelona.com/web/engli...404116697.html) Citat från artikeln:

"fair play is more important that just winning for its own sake"

Och flera gånger innan pipan blåses innan match så är det ofta uttalanden från diverse spelare högt i mikrofonen till publiken att "ja jag ska spela efter fifa's eller whatever fair-play regler".

Men detta gäller för alla klubbar. Skillnaden med barcelona är att de åtnjuter denna hedersbild i media och av deras egna fans som alltid höjer upp dem till löjliga nivåer, och de flesta verkar köpa det. Jag tror det är över med det nu och folk har insett detta.



Hehe kanske inte lika hård bestraffning. Men definitivt måste filmningar bestraffas med hjälp av videoteknik efter matchen. Det var min poäng.




Uttalade mig inte om domarens bedömning eller det röda kort. Men jag känner nu ändå att jag lägga in mina mynt i potten:

För mig är det inget direkt rött kort. Jag skulle kunna se pepe få gult för ovårdat eller farligt spel. Men det var inte så farligt att det skulle rendera i ett direkt rött. För mig är han på bollen (och videobilder) visar det. Hur som helst, så är han för nära bollen för att domaren ens ska kunna avgöra om detta är en attack rakt på Alves smalben. Och således tycker jag domslutet är en överreaktion.

Och sedan... Dani Alves bärdes ut på bår? Skojar han med mig? Och i efterhand visar ju videobilder tydligt att pepe inte ens rörde honom. Det är detta jag menar som måste bestraffas. En match avstängning eller böter för såna där löjligheter.
Med andra ord är inte Barca värre än andra lag att påpeka att de håller fairplay som något mycket viktigt.

Du skrev något i stil med att det var CL och att det var för jävla dåligt av domaren. Trodde du menade utvisningen, men det kanske var något annat som han gjorde som var för jävla dåligt. Vad i såna fall?

Det är störtlöjligt av Dani Alves att bli utburen när han absolut inte behöver bli det. Han överdriver för han vill påverka domaren liksom majoriteten av spelarna gör. Han fick själv varning i matchen i en "närkamp" där Di Maria ramlar framför honom utan någon kontakt. Det är ett givande och tagande i dessa stora matcher. Det är inte kul att se men det är som sagt något som alla håller på med. Att det blir fler situationer i den här matchen där man kan tycka att Barca-spelare överdriver kan ju ha något att göra med att de hade bollen hela tiden.
Avstängning i efterhand för filmingar låter jättebra i terorin men tror du det skulle funka i praktiken. Ska alla filmningar ge samma straff? Ska Alves få hårdare straff än t.ex. Di Maria i den här matchen för att hans filmning ledde till en utvisning? Ska alla filmningar straffas eller är vissa ok? Det skulle bli ett jävla videokollande och anmälningar mot i stort sett varenda spelare som medverkat i matchen. Vill vi ha det så?
kakan är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat