Visa ett inlägg
Gammal 2011-05-24, 16:54   #10
toniej
 
toniejs avatar
 
Reg.datum: feb 2011
Inlägg: 48
Sharp$: 324


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Bra skrivet Robin, ska försöka skriva en liknande text om mitt(och många andras) favorit lag : Arsenal FC

Säsongen började som vanligt där Wenger lyckats värva 2 okända samt en semi-känd spelare; Laurent Koscielny, Sebastien Squillaci och Marouane Chamakh.

Som vanligt var Robin Van Persie skadad hela första halvan av säsongen, men då klev Chamakh fram som och räddade Arsenal med mål och viktiga straffar för oss i tighta matcher. Oavsett hur säsongen sett ut måste jag ändå tycka att Marockanen var en lyckad värvning med tanke på att han kom gratis.

Den första motgången för Arsenal kom när fjolårets supervärvning Thomas Vermaelen vart hälskadad i en Landskamp och vart borta från spel i ca 9 månader, Arsenal fick helt enkelt förlita sig på en helt ny central backlinje samt med Johan Djourou som varit borta från spel i ett år. Nu när säsongen är avslutad ser man att det Koscielny var en någorlunda lyckad värvning medans Squallaci är för Arsenal vad Silvestre var för oss förra säsongen, D.v.s att alla spel på att motståndarna skulle göra mål var ett värdespel oavsett odds.

Men nu till Silly snacket. Wenger har nyligen gått ut med att han ska fronta silly season på ett helt annat sätt än tidigare säsonger, men det kommer inte innebära 50£ värvningar á Torres.

Det viktigaste arbetet han har framför sig är att försäkra att Nasri stannar och skriver på nytt samt Clichy som båda har 1 år kvar på sina kontrakt. Det är nästintill klart att Denilson lämnar i sommar vilket har synts i Wengers laguttagningar där han inte ens fått vara bänknötare nu på slutet när alla är 'friska och hela'. I det ser jag ingen större förlust för killen är helt enkelt inte tillräckligt bra och stark för PL spel. Han ryktas gå till Italien och Roma.
Bentner's pappa som även är hans agent har gått ut med att Nicholas inte är nöjd med sin situation som bänknötare och vill lämna till 100% om inte det ändras. Personligen tycker jag att han är en riktigt bra spelare med väldigt mycket potential. Man får tänka på att Dansken fortfarande är ung och mr Wenger spelat han som ytter där jag tycker att hans potential och hot går till spillo. Det ryktas att han lämnar oss för Bundesliga i sommar.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om Arsenals målvaktsfråga, Fabianski som var så värdelös förra säsongen gjorde en riktigt stark höst och cemterade sin position som nr 1. Tills han skadade sig och mannen med bara konsonanter i sitt efternamn klev in, Wojciech Szczęsny (google hjälp) har gjort en bra vår men har lyckats med några katastrofala misstag (carling finalen). Så det är inte riktigt samma kris i år som det var inför säsongen på målvaktssidan. Kan/vill Almunia stanna får han gärna göra det, för oavsett hur kass han är så är han tillräckligt bra med sin rutin att ha som tredjemålvakt.

Backar:
I Sagna har Arsenal ligans bästa högerback och med Eboue som fullgod ersättare vid skada. Bland mittbackarna skulle jag vilja bli av med Squallaci till förmån mot Cahill eller Samba som båda har PL erfarenhet och ett jävlaranama som saknas i Gunners.
Vi får se vad Wenger gör med den positionen med tanke på att han tycker att brittiska spelare är kraftigt övervärderade. Om Clichy lämnar bör vi titta efter en ny rutinerad VB eftersom Gibbs inte riktigt håller än med sitt svaga positionsspel.

Mittfält:
Det ryktas om Scott Parker nu när W.Ham blir nedflyttade, men han ryktas dock till de flesta PL klubbar i den övre halvan av tabellen. Han skulle verkligen vara perfekt att ha antingen med Song samtidigt eller som komplement till Song när han spelat för mycket. Andra rykten är Hazard från Lille som även ryktas till alla andra klubbar.
Arsenal får tillbaka den till Feynoord utlånade Japanen Ryo Miyaichi som är väldigt hypad i Gooner kretsar och det är bara att hoppas att killen får arbetstillstånd i England.

Anfall;
Om/när Bentner lämnar så bör Wenger fylla hans position direkt. Det har ryktats ett tag om Benzema, men det känns väldigt Silly. Sen går det inte så mycket mer rykten bland anfallare.

Om jag känner Wenger rätt så kommer han att ta upp spelare från akademin och utlånade spelare och kalla dom för nyförvärv som han har gjort tidigare. Det vart lyckat med Wilshere får vi bara hoppas att någon av; Lansbury, Aneke, Vela, Frimpong, Couqeline, JET eller Afobe kan ta det klivet. Själv tror jag att Vela lämnar eftersom han inte ens fått någon speltid i W.Brom hur ska han då få spela i Arsenal?
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Vlad (+1), Stampe (+1)
toniej är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat