Visa ett inlägg
Gammal 2011-06-08, 15:27   #19
Wagner
 
Wagners avatar
 
Reg.datum: mar 2010
Inlägg: 5 967
Sharp$: 2212
Standard

Nu måste jag ta tag i den här tråden och själv ligger jag väl mitt emellan gourmand och ungkarl. Kanske?

Mitt devis är att leva för att äta. Medan många andra äter för att överleva.

Tyvärr är jag gravt handikappad inom det tekniska och kan inte bjuda på några bilder. Börjar med frukosten och en snabbrepris från i går. https://www.sharps.se/forums/126081-post96.html

Yoghurt (Arla mild 3 %) med lite frysta bär som består av hallon, blåbär och jordgubbe. På andra halvan av tallriken strör vi musli, krossat linfrö och hackade pistagenötter. 3 sorters bröd från http://lacasita.nu/ och http://www.trillermat.se/. Lite blandat pålägg efter tycke och smak. Min smak är kryddost - philadelphiaost med pepparsalami - samma ost med marmelad och två sorter räcker till vardags.

Till det ska vi ha en skål med färsk skivad frukt och det varierar lite efter säsong. Just nu blir det http://www.ulvagubben.se/. En kopp te också så är man nöjd för stunden. Premiär för Ulva just i dag och 40 spänn för 300 gram klämde dom i med. Ju kortare väg från odlare till butik desto dyrare pris som bekant!

Det var den enkla varianten. Varieras med tvårätters menyn och den ser ut så här.

Skivad banan med mjölk och musli. Bröd från samma bagare som ovan och med kryddost och philadelphiaost med pepparsalami. Hårt bröd med makrill i tomatsås. Själv föredrar jag Icas då Abbas tomatsås är för vass i smaken.
Spoiler:


Sen reser vi oss och sätter på tevatten. Vidare blir det grekisk yoghurt och den toppas med lite skivade jordgubbar plus musli, krossat linfrö och hackade pistagenötter.
Spoiler:


En brödskiva med philadelphiaost & pepparsalami och en med marmelad i stället för korven. Fortsätter med makrillen och mjukt bröd denna gång. Givetvis ska skivan rostas. Lägg på makrillen det sista du gör för annars slemmar brödet till sig. Allt bröd går för övrigt att rosta om man känner för det.

Fruktskålen kommer vi inte undan. Ananas, mango och jordgubbar. Går åt lite mindre nu då vi redan ätit förrätt. Ett litet glas blodapelsinjuice kompletterar det hela. Ingår även i budgetvarianten, glömde det i går.

Ja ni som varit i Grekland vet ju att grekisk yoghurt ser ut så här. Är tvungen att gömma bilden då jag inte klarar av att se burken utan att börja gråta av saknad.
Spoiler:


Ett tag var jag generalagent för det vita guldet här i stan men så konka företaget (inte så konstigt då Ica vägra att beställa hem) och jag fick gå över till Fontana.

Men nu har vitguldet dykt upp hos ett företag som heter Matmäklarna. Då min lokala Ica-handlare köper fetaost genom dom så kanske det finns hopp om livet trots allt. Ska ta tag i detta och börja bearbeta den snåle handlarn. Återkommer i ärendet.
__________________
En ROI på 110 och 100 kr insats ger bara hälften så tjock plånbok som vid 102 % i ROI och 1000 per bet
Det värsta är inte att bli limiterad - Det är värre om man inte blir det
Nu även på Twitter
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Wagner är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat