Ämne: Aktie/Fonder
Visa ett inlägg
Gammal 2011-09-12, 16:28   #104
forbannat
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 475
Sharp$: 818
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av mars Visa inlägg
Hade inte köpt aktier nu om jag inte hade mkt god koll på att dem var konjukturokänsliga. Vi är de facto i en bearmarket nu och rasen vi sett är ingenting mot vad som väntar, räkna med att omx står på -30 till -40% om ett år. Hade hållt mig till typ Swedish Match å liknande om jag tvunget skulle köpa, annars äre bara kortsiktiga köp som gäller imo.

Det går givetvis att hitta guldkorn även i en bearmarket. Personligen håller jag mig till "pm bolag", dvs bolag som rusar på ett positivt pm. Jag anser att Starbreeze är ett sådant (idag 10% upp). Behåller mina till fredag för att se hur det hela utvecklar sig. Men det är mycket möjligt att jag sitter med dem ända till spelsläpp (då aktien toppat vid tidigare spel).
Det man ska veta med bolag som detta är att även om den rusar på ett pm så sjunker den troligen i en sur marknad när nyheterna "lagt sig". Och traders alla unga traders ska ta hem en vinst på några hundralappar så de kan köpa köttbullar till sina nudlar...

Swedish Match må vara konjuktursokänsliga men att tippa 30-40% nedgång och köpa något på largecap är inget annan än att skjuta sig ordentligt i foten.. Mycket möjligt att den står emot bättre men om du grafer från t.ex 08 raset så sjönk den bra. Och efter detta har en ganska mycket större fallhöjd byggts upp efter ett par års ordentlig uppgång.

Omöjligt att säga hur börsen ser ut om 1 år men ja.. Inte fan ser det bra ut just nu iallafall... Spelar mig mindre roll då jag ser fram emot chansen att köpa billigt .

Lycka till om ni nu skulle göra några affärer

Senast redigerad av forbannat den 2011-09-12 klockan 16:30.
forbannat är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat