Visa ett inlägg
Gammal 2011-10-20, 06:21   #10
KP
Sharpest
 
KPs avatar
 
Reg.datum: dec 2009
Ort: Kebnekaise
Inlägg: 5 830
Sharp$: 45582
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Badass Visa inlägg
Stekel:
Är det någon som skall fällas så är det Arbys Amalia - det är en sak att slakta på landsbygden än att vinna på travets elitserie - särskilt från tolftespår (volt) och mot klart bättre hästar och kuskar! När hon nu också blir storfavorit så är hon en solklar häst att försöka fälla!

Med volt brukar det heller inte bli något högre utgångstempo som kan gynna bakspårshästarna, heller!

Kanske är hon överlägsen men tillåt mig tvivla... Upploppet är visserligen till hennes fördel men jag är inte säker att det räcker till ändå... Här får hon dryga spår på vägen och inget gratis fram till dödens eller ledningen - här kommer hon få kämpa för varje meter!!!

Här vinner troligtvis någon utav 1, 5, 6, 10 med 10 som det roligaste - om det bara blir tempo på loppet - men då kanske Arbys är bäst...? Ja, ja - svårt är det i alla fall!


/Badass

Vid varje omstart så sjunker favoritfrekvensen med.
Allt handlar ändå om strecken den drar på sig. Kollade lite jämförelse med ettan. http://classic.atg.se/ResultatServle...Type=VP&race=8

Där mötte de varann. Arbys stod i 2x Across i 3x (tack vare att Örjan körde, annars 4+).
Spår 8 resp spår 10.

Tempo: första 500 1.14.0 (8 Arby's Amalia), 1000 1.18.1 (8 Arby's Amalia)
sista 500 1.12.6
Segermarginal: 5.5 längd
Dock har Across utvecklats rejält sedan Bergh tagit över den.

Det som talar emot favoriten är att det är blandat sto/hingst/valack. Med endast 2 ston. Finns ju en anledning till varför ston har svårare att hävda sig bland hingstar. Helt klart överstreckad som det ser ut nu tom. Hästen vinner knappast 6 av 10 lopp med dessa förutsättningar.
KP är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat