Visa ett inlägg
Gammal 2011-10-27, 09:34   #6
copiad
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 873
Sharp$: 1373
Standard

Mina snabbtankar om omgången:

1: 5 Sanity sett underbar ut två senaste. Skulle kunna spikas på det men möter bra motstånd och jag tror inte man rullar ut röda mattan åt Sanity och bjuder på spets. Blir det spets lär det bli efter en tuff öppning eller så blir det svar och då är den riktigt illa ute. Möter ändå ett bra gäng. 1 Selet Yankee på väg upp i form om man ska gå på senaste insatsen. Kan leda runt om. 3 Oracle har jag trott på allt för många gånger i år mot bättre motstånd. Kan också öppna hyfsat och den ska med på allt. 7 Monster Drive alltid giftig med rätt resa. Knappast gynnad av distansen dock. 8 You Bet Hornline är en topphäst men undrar om formen finns där än för att matcha dessa? Veijo låter lite positiv kring 4 Orlando Croft och tror på lite chans. Jag är mer tveksam.

2: Ett jämnt och bra lopp där alla kan slå alla om nu inte 4 Covington Ås är i toppslag. Då har den fin vinstchans. Men länge sen den visade riktiga toppformen. 1 Maxwell Mayday gick en imponerande rökare senast. Strax under 11,0 sista rundan i spåren. 5 Nick Nock och 2 Wiss Pen har sylvassa spurter med rätt resor. 6 Ridgehead Cahore laddas framåt och kan allt vissa dagar (som med alla Luddes hästar...). 7 Mr Shimmer toppform och har en vass och tung spurt. 8 och 3 kapacitet för att vinna. Så var det bara 4 kvar som inte heller känns chanslös. Sa vi öppet lopp?

3: Jag kommer gå på 7 Maharajah rakt ut. Skulle bollat med dessa hästar förra gången men då blev det bara fel. Örjan trodde att hästen blev lite stressad av att han laddade med den från start senast. Och sen sprang Marre och spände sig hela loppet. Nu har han fått springa av sig lite och en sån här topphäst kommer igen fort. Möter inget märkvärdigt och har väldigt stor vinstchans i mina ögon. Då får man köpa att den inte visat färsk form. Bra för spelvärdet. Ibland får man gå på ren känsla. Vinner från alla positioner säger hela min kropp. Veckans bästa spik! Han vinner ändå ett sånt här lopp säkert 9 ggr av 10.

4: Inte fått någon känsla här än. Men rätt öppet säger magen. Vet iaf att 4 Glenn Palema är under kraftig utveckling enligt Svanstedt och satt ju fast med rubbet bakom Across the Bridge senast. Men bortvald av Svanstedt som väljer att köra 10 Global Miracle som spurtade fränt senast. Men öppet lopp och det kan bli en del streck här.

5: 4 Velten Ovambo ångar på och vinner ofta. Jag är dock inte helsåld på hästen även om den gjort det väldigt bra. Dock har också Örjan kört väldigt smart så jag tycker att det sett lite bättre ut än vad den uträttat. Men visst är det en bra häst. Men som storfavorit är den given att gardera. Min favorit är 11 Joker Stursk. En mycket bra häst med formkurvan pekandes spikrakt uppåt. Behöver ju tyvärr lite tur härifrån men då lär den bli svårtoppad också. Det här är i mina ögon bästa hästen i loppet. Mitt bästa drag denna vecka. Men risk att Örjan antingen blir släppt till spets tidigt alternativt ligger still i dödens och "förhäxar" övriga fältet så han får fisåka där och på så sätt låser loppet. Men sånt blundar jag för. 2 och 7 har båda hög kapacitet och räknas absolut felfria. 6 bombas till spets och körs där alternativt släpper till Örjan. 1 bra men kan bli över från start.

6: 5 Saston är verkligen en häst man måste gilla. Vilken pålle! Står hårdare inne nu såklart men har skyhög kapacitet. Gynnas av auto där den kan öppna hyfsat. Kanske bara vinner. Men jag är helt säker på det då den kan bli nerspeedad i det här gänget. Tänker främst då på 3 Beretta Avanti som visserligen vann ett intetsägande lopp senast. Men såg fin ut och är en riktig raketspurtare. Enligt Svanstedt inte gynnad av distansen men har ändå vunnit fem av åtta starter på långt så det är nog ingen katastrof. 2 M.T. Big Business blir säkert lite bortglömd på senaste insatsen. Men dåliga blodvärden då och är stark och rejäl och kan öppna hyfsat bakom bilen. 4 New Line gillar långt och blir farlig. Galopperade bort en V75-seger strax innan mål senast över tre varv. 9 Nanok Djuhm är också bra. Finns säkert ngn till.

7: Känns vidöppet. Spelvänligt lopp där jag hittar många jag vill ha med. Men vill nämna 13 Ester Zonett som står bra inne i loppet. Inga problem med distansen och har en riktigt tung långspurt att leverera. Blir förhoppningsvis lite bortglömd.
copiad är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat