Visa ett inlägg
Gammal 2012-02-14, 15:03   #22
Asprilla
 
Asprillas avatar
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 155
Sharp$: 775
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av MrGerrard Visa inlägg

Är det någon som vill/kan skriva ihop ett sådant program så betalas det ut en belöning i form utav 500 Sharp$
Jag har ett bättre förslag!

Kan vi inte gemensamt på Sharps bygga en fotbollsdatabas som täcker all möjlig information som finns för alla ligor? Om riktigt många hjälper till borde det kunna vara en möjlig uppgift. Jag stör mig faktiskt på att spelbolag och även statistiksidor håller inne med information. Jag vill ju kunna göra exakt de sökningar i databasen som jag är intresserad av. Att bara kunna "titta" på statistiken är ju i stort sett värdelöst. Varför finns det ingen statistikdatabas där man kan sortera precis hur man vill?

Detta måste kunna göras tillgängligt på något sätt. Att ha en gemensam databas som vem som helst kan ändra i och skriva frågor till blir nog en dum idé. Men vi skulle kunna strukturera upp all information i Excel-filer, så att vem som helst på ett enkelt sätt kan bygga sin egen kompletta fotbollsdatabas.

Idag är det omöjligt att göra sökningar i de databaser som finns. Om jag vill sortera alla spelare för en speciell liga under en säsong beroende på hur lagen presterar när just den spelaren varit frånvarande, finns ingen möjlighet utan att göra det manuellt. Detta är en enorm begränsning med de databaser som finns. Informationen ser ut att vara tillgänglig, men i själva verket är den intressanta statistiken extremt svårtillgänglig om man inte är en riktigt duktig programmerare. Detta känns tråkigt. Om folk samkörde sina idéer och statistiska modeller skulle det finnas sjukt mycket mer att prata om. Ingen som håller med? Som det är idag sitter nästan alla och trycker på halvfärdiga modeller. Inskränkt.

Mitt förslag är därför att vi gör all information tillgänglig i Excel-filer, som sedan går att stoppa in i den egna databasen. Vi kan också hjälpas åt att beskriva hur databasen kan modelleras med avseende på relationer och dylikt, även det en information som inte alls existerar trots den uppsjö databaser som finns.

Vad säger ni? Ska vi göra slag i saken och göra allting tillgängligt? Det skulle berika tipsvärlden om statistisk modellering kom upp på diskussion. Alla kunde lära sig att söka statistik och man kunde föreslå varandra vilka variabler som är av intresse. Det jag menar är att modelleringen, hur man kommer fram till sina odds, är det mest intressanta men samtidigt det som absolut inte diskuteras. Det borde bli ändring på det!

Senast redigerad av Asprilla den 2012-02-14 klockan 15:06.
Asprilla är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat