Visa ett inlägg
Gammal 2012-02-17, 13:16   #32
Bjourne
 
Reg.datum: apr 2011
Inlägg: 50
Sharp$: 333
Standard

Det matematiskt korrekta är att satsa så mycket som möjligt varje gång. Ger ett bet 1% i förväntad avkastning tjänar du uppenbarligen mer på det om du betar 1 miljon än 100 kr. Strategin är optimal så länge du har oändligt med pengar, vilket de flesta inte har och det är väldigt surt att förlora en mille på ett otursbet.

Det du ska göra istället är att spela med så höga summor som möjligt som du kan förlora utan att de påverkar din långsiktiga kapitalutveckling. Höga summor gör att din förväntade avkastning är hög men de gör det också sannolikare att du går bankrutt på grund av variansen när du får stå ut med 10-20 otursbet på raken.

Parlays har egentligen inte med saken att göra. Förutom att de ökar variansen eftersom oddsen är högre. Ju högre varians, desto mer svänger ditt kapital upp och ner och desto högre sannolikhet att du går bankrutt. Därför måste du minska insatserna när du spelar på dem. Men det är ingen skillnad mellan en parlay på 8 matcher som ger 20.0 i odds och ett singelspel som ger samma odds. I en parlay tar du vinsten från första betet, återinvesterar det i nästa match osv i X antal matcher på raken. Skulle du spela ett antal singelspel på raken på det sättet? Nej, alltså är det en idiotisk strategi att göra så med parlayer också.

Istället är det effektivast att på varje odds spela med en andel av kapitalet som är proportionell till hur hur stor edgen är. Ett system skulle kunna vara att sätta 1% av kapitalet på bets där edgen är 1%, 2% på 2% edge osv.. Då minskas risken samtidigt som omsättningen maximeras. Resonemanget funkar bara om du vet vad du har för edge i varje odds, vet du inte det måste du spela säkrare. Omvänt gäller att om ens edge < 0% så ska man spela med så små insatser (eller inte spela alls). Sikta på att ha så hög omsättning som möjligt med så låg varians som möjligt.
Bjourne är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat