Visa ett inlägg
Gammal 2012-12-28, 14:00   #53
crossbow
 
crossbows avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 685
Sharp$: 8831
Standard

Svanstedt om sina chanser

Vintern är inte min bästa årstid och stallformen har varit sämre en tid. Det finns ändå en liten chans att vi kan nå 48 miljoner kronor inkört innan året är slut. Klart störst förhoppningar har jag på Beckman i V75 som jag tror kan ta sjunde raka segern för mig.

Vi har haft sämre träningsförhållanden de senaste månaderna och stallformen har inte varit den bästa på slutet. Hästarna har presterat klart sämre den senaste månaden. I går var det första gången på över en månad som vi återigen kunde träna i sandbanan. Tidigare har den legat under en massa snö och då går det inte ens att ploga den för då kör man bort allt grus. Innan dess regnade det i flera månader och då flöt allt omkring bara i en massa vatten så då kunde vi bara träna sporadiskt i den. Annars har vi fått träna hästarna på den lätta rakbanan. Mina hästar blir kraftigt missgynnade om de inte får träna i sandbanan som de är vana vid. Det märks framförallt i V75. Till tävlingarna på Solvalla vi får avvakta väder och banunderlag innan vi bestämmer balansen på hästarna.

Blir det fin bana kommer alla att gå med optimal balans, barfota runt om, de som brukar göra det. Men de hästar som brukar gå med skor gör också så och det är inte planerat några ändringar.

++++
Beckman (V75-6) kändes riktigt fin senast och stack bara undan till slut när jag påminde honom lite. Han var överraskande snabb från start och vann med krafter kvar. Man kan inte säga annat än att det är en riktig vinnarhäst som har vunnit alla sina sex starter för mig. Han har tränat på som vanligt efteråt och inte stått över för något. Hästen känns fortsatt fräsch och fin och det här är min bästa chans i omgången. Samtidigt måste man nog säga att det här är det tuffaste loppet han har gått i hos mig med bakspår i en silverdivisions-final. Men jag tycker ändå att det är mycket bra chans.

+++
Jonathan Palema (V75-2) tycker jag känns bättre än någonsin. Han har haft fräschörproblem tidigare och varit kantig mellan loppen men det är han inte nu längre. Hästen har istället bara blivit finare och finare efter de här loppen han har gått. Han hade gått framåt rejält med första loppet i kroppen efter vilan och kändes klart förbättrad senast. Han vann på ett bra sätt och verkar tåla loppen bättre nu och blir inte ofräsch längre. Hade han haft ett bättre läge hade betyget varit högre. Men det är svårt att vinna en final från spår åtta och dessutom är han snabbare ut i volt än bakom startbilen. Det finns risk för att han hamnar på vingel härifrån. Men samtidigt är det en vinnarhäst och skulle han ha maximal tur är det inte helt omöjligt. Är väl en av flera.

Hyacint (V75-5) har varit förkyld efter senaste starten och stått över lite jobb. Men nu har hon tränat för fullt den senaste tiden och känts fin igen. Det är en häst med bra kapacitet men som har varit lite trög tidigare och fick en downperiod i slutet av sommaren. Hon var bra vid segern senast och hade hittat formen igen. Synd på bakspåret då hon är jättesnabb ut och med ett framspår hade jag varit mer optimistisk. Nu känns det mer svårbedömt då hon även möter bra hästar och det finns lite frågetecken för formen. Skulle hon vara på topp och ha lite tur kanske det är lite chans.

Roxa Sisu (V75-5) fick gå ensam i spåren senast och gjorde ett bra lopp med tanke på det. Hon har annars haft en liten downperiod men känns klart uppåt nu igen. Hästen har förvisso varit ute mot tufft motstånd tidigare men har ändå inte varit bra innan hon senast svarade för en klar uppryckning. Hon känns också himla pigg och fin i träningen efteråt så formen är bra nu och hon kommer att göra ett bra lopp här. Fast jag har ändå svårt att tro på någon riktig het vinstchans då hon står på tillägg och det är många att runda. Framförallt är det många hästar som står start och det gör det hela svårare. Hade varit enklare om flera av dem hade stått med tillägg. Hon behöver hjälp med bra ryggar att gå i om hon ska räcka fram.

++
K.L.M.Prelong (V75-1) hade ett dåligt startspår senast och hamnade illa till men spurtade ändå rätt så bra i skymundan. Hästen har tränat för fullt efteråt och känns som hon ska göra. Jag tycker att hon är i bra form även om det är ett tag sedan hon startade. Hon kan öppna bra och önskescenariot måste vara att försöka komma ner i rygg på ledaren vilket säkert är Dont Wear Pjs. I så fall kan hon ha lite platschans för jag tror inte att hon kan vinna. Det gör normalt Dont Wear Pjs om hon är som hon ska vara.

Popcorn Lavec (V75-1) blev illa sparkad i hagen i slutet av förra året och fick opereras. Det tog lång tid för henne att komma tillbaka. Hästen behövde loppet i kroppen senast men det blev också fel lopp för henne. Hon sköt till bra till slut men då var de andra redan i mål. Hon känns förbättrad med genomköraren i kroppen men behöver fler lopp för att hitta toppformen. Hon räcker inte här. Det är för tufft emot och hon är inte mogen att redan nu springa några 1.11-tider. Jag är nöjd om hon kan tjäna pengar.

Nettan Palema (V75-1) har fått två lopp i kroppen efter uppehållet för en hals-operation. Hon känns klart förbättrad och har rätt så bra form nu. Men inte heller hon har någon chans i det här gänget och framförallt inte från spår åtta. Hon får backas ner direkt och försöka tjäna lite pengar.

Åke Svanstedt


Källa: Trav365/Sportbladet
crossbow är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat