Visa ett inlägg
Gammal 2013-01-05, 13:07   #70
Sprite
 
Sprites avatar
 
Reg.datum: aug 2011
Ort: Umeå
Inlägg: 2 091
Sharp$: 8343
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Persa Visa inlägg
Det många förmodligen inte vet är att det kostar en hel del att driva en server där sidan får över 1000 unika besökare/dagen.

Nu vet jag inte exakt vad driftkostnaden är men jag har gjort en grov uppskattning.

Låt säga att servern som står för sidan har en kostnad på 16000kr. Antag att en server håller i tre år innan den behöver bytas ut (fler besökare kräver bättre hårdvara), detta ger en månadskostand på 444kr.

Sedan tillkommer driftkostnader för servern vilket kräver en bra uppkoppling och elektricitet. Nu tror jag att sharps har sin server i en serverhall och ett avtal med en garanterad trafikmängd på > 160GB kostar runt 500kr/månaden.

Detta ger en total kostnad på 944kr/månaden bara för drift. Sedan tillkommer domännamnet som kostar 100kr/år. Nu finns det säkert flera andra kostnader jag inte räknat in men det ger en liten indikation vad det kostar att driva denna hobbyverksamhet.
Första bra svaret som inte handlar om annat än kostnaderna

Som jag nämnt tidigare skiter jag i om sharpsgrundarna får 10 000 kr var i fickan varje månad eller om dem går back. Den diskussionen kan man ta i en ny tråd. Kan starta en åt er om ni inte orkar så kan vi ta kostnaderna i denna tråd.

Så det är troligtvis dryga tusenlappen per månad i utgifter. Undrar vad sharps får för reklamen man har på sidan. Ville man ha 4000 kr/månad av Lazlo för några sketna inlägg i sin egen dagbok lär inte de 9 spelbolagen betala några hundringar var alltså för att vara på startsidan. Det kan bara en fullkomlig idiot tro på.
__________________
Välj ett jobb du älskar och du kommer aldrig att behöva arbeta en dag i hela ditt liv

Senast redigerad av Sprite den 2013-01-05 klockan 13:08.
Sprite är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat