Visa ett inlägg
Gammal 2013-01-19, 21:20   #8
KP
Sharpest
 
KPs avatar
 
Reg.datum: dec 2009
Ort: Kebnekaise
Inlägg: 5 830
Sharp$: 45582
Standard

Du var inte ensam som rök på den kriga.

Följande har statistikjens skrivit i sin tekniska analys om omgången

Citat:
V75-7: Brons, autostart, lång distans
Två hästar utmärker sig. 5 Overtaker by Sib (49%) var näst senast tvåa, slagen med nos, av klasshästen Udo’s Oiler. Detta efter en stor startgalopp, mycket imponerande. Senast var han dålig. Innan hade han en rad av starka prestationer. Formen har varit på topp länge, så det är rimligt att spekulera i formtapp. Men annars, från Drömläget, är han ju ”klar”. Motstånd, distans, läge... det här är ”hans” lopp.
3 Wariner (48%) vann ett enklare bronslopp senast, det var en straffspark. Samma klass nu, men lite bättre motståndare. Ändå utmärker han sig, ihop med favoriten, som snäppet bättre än de övriga.

Tittar man på insatsfördelningen ser man, att dessa två tillsammans har 41% av spelarnas pengar på sig. Det är för lite, det måste vara betydligt mer sannolikt att någon av dem vinner, än att någon tredje gör det.

11 Qangaroo Zet (46%) är nästan lika mycket spelad som favoriterna. Men det kan inte alls vara en chans på samma nivå. Han gör nu första säsongen som äldre, och han vann ogärna redan i 3-4-åringsloppen; blev hellre tvåa. Här är han näst fattigast i loppet, han får antas passa bättre in i Klass I vilken han ligger nära. Och så spår 11 dessutom... nä, överspelad. Tvåa från spets senast, som favorit spelad till 19 för 10 i ett ”vanligt” lopp.

6 Mr QL (17%) kommer från stall i hysterisk form och var jättebra själv senast, vid seger i långlopp på Åby. Han är mer intressant om man garderar favoritduon.
Det här är faktiskt det lopp som Spelarna anser är svårast i omgången, överlägset svårast. Det syns på hur man lägger sina streck, här garderas det i särklass mest. Men Brons är sällan så öppet, tvärtom är det generellt den mest övergarderade klassen och det här loppet är väl ett skolexempel.

12 Abborren (16%) har vunnit fyra lopp sen vintern 2011, alla hemma på Solvalla. Hon har provat på bortaplan fyra gånger, då med resultaten 4-2-5-2. Det följer mönstret för stallets hästar, men den här är riktigt bra och visade form senast. Ska ändå inte glömmas om man går utanför favoritduon.

Den loppspecifika statistiken finns på sidan 68. Underlaget är lite dåligt, då det är sällsynta förutsättningar för klassen. Spåren 10-11-12 är klart missgynnade, värt att tänka på då alla dessa är hårt betrodda här. 3 och 5 har riktigt fina möjligheter...

På sidan 190 finns statistik med stort underlag för 2640a-lopp. Spåren 7, 10 och 12 utmärker sig som särskilt dåliga. 7 Oolong (22%) förresten – räckte inte senast, som favorit, efter smörlöpning i ett billigt lopp hemma på Solvalla. Spektakulärt överstreckad! Chans som en enprocentare.
KP är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat