Ämne: Lazlo Lirar!
Visa ett inlägg
Gammal 2013-02-01, 16:03   #1119
Lazlo
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 4 295
Sharp$: 24932

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

Sedär, då har man fått tillbaka dagboken också. Får väl be om ursäkt att jag inte kunde hålla "ordning" i dagboken under tiden jag va avstängd. Vet inte varför det skulle drabba mig och dagboken skulle låsas men men vad vet jag... Det va väl kanske tillfredsställande att jag behövde be, till och med flera personer, för att få den upplåst igen.

Tycker väl inte heller att en dagbok kan gå offtopic och av den anledningen måste låsas, framförallt inte eftersom jag sa när den startades att det va fritt fram att prata om vad man vill i min dagbok. Sedan har jag ju hela tiden sagt att jag inte ser någon anledning att låsa dagboken utan den kan vara kvar precis som alla andra dagböcker finns även om det kanske inte skrivs lika flitigt i dem längre. Dessa liksom min kanske bli mer aktiva i framtiden, vem vet...

Ser att diskussionen som uppkom under veckan jag va avstängd handlade till stor del om mig och mina spel så jag ser inte vad det stora regelbrottet låg.

Om det finns nya regler och riktlinjer för speldagböcker vilket innebär att alla inlägg måste vara direkt relaterade till spel så kommer tyvärr många roliga och intressanta dagböcker att låsas då det även finns mycket "off topic" i dessa. Lika bra att vara övertydlig och poängtera att jag inte alls tycker att så ska vara fallet utan jag tycker man kan diskutera allt som dagboksägaren vill i dennes dagbok. Det är ofta kul och uppfriskande att ha lite lösare regler/ton i dagböckerna för att kunna komma in på annat roligt här i livet.

Jag kan förstå att hela denna diskussionen kan anses som tråkig, vilket jag till viss del håller med om, men om den ändå kommer upp och den berör mig så ser jag inga större fel med att den är i min dagbok. Dock så antar jag att det inte längre är min uppgift att bestämma vad som ska skrivas i min dagbok eller inte...


Angående avstängningen så är det såklart tråkigt. Att det direkt tas till termer "trivs du inte här så är det bara att dra" är också tråkigt. Självklart trivs jag här annars skulle jag ju inte vara här, 1+1 är 2. Det finns många duktiga medlemmar på denna sidan och det är Sveriges bästa spelforum, ingen tvekan om det.

Dock så tycker jag en del personers agerande i just denna frågan har varit beklagligt, inget mer med det, dessa personer gör i stort ett bra jobb och de är säkerligen bra människor. Dessa personers agerande i min fråga har ju en väldigt liten inverkan på oss vanliga medlemmars dagliga surfande på sharps.se, så bara för att man inte gillar 1% agerande i en fråga så behöver ju inte det betyda att man vill avstå från även de övriga 99% som man inte har haft några meningsskiljaktigheter med i saken. Detta är givetvis självklart men eftersom "trivs du inte här så dra" tonen togs så får jag väl förklara detta också.

Väldigt intressant att reflektera över varför man tar till ett sådant uttryck "trivs du inte här så dra" i den här frågan eller att man säger så över huvud taget... Behöver inte gå in mer på det nu eftersom det då blir 2 böcker istället för 1 av detta inlägg.

Smaken är som baken och jag förstår mina "motståndares" del i det hela, om dem förstår min del låter jag vara osagt men eftersom det inte verkar gå att släppa saken från deras håll då vi gång på gång kommit överrens om hur det ska vara men de fortsätter gräva i det så antar jag att hetsjakten fortsätter. Jag förstår att om jag någonsin mer skriver ett inlägg som på något vis kan tolkas som regelbrott från ägarnas sida så kommer jag bli avstängd permanent, det verkar vara målet tråkigt nog.

Trodde ,möjligen naivt nog, att jag trots allt gjort mer nytta än skada på denna sidan men eftersom jag inte längre verkar önskad här så kanske jag får tänka om. Att jag skapar negativ miljö går ju också att diskutera, vem är det som avgör hur miljön är, är det de som sitter på makten eller de som utgör majoriteten av sidans dagliga verksamhet dvs de vanliga medlemmarna? En del personer kanske tycker att den här parodin är lika roande som alla de inläggen med "negativ ton" mot RoK eller NHL Gambler? Vad är då skillnaden kan man fråga sig...

"Alla dessa bittra användare" får sig en känga av en person som kanske bidragit till mest "bittra inlägg" på hela forumet riktat till att håna konkurrenter i branschen!?



Avstängningen berodde på en tolkningsfråga som vilken människa kan se på vilket sett den vill, vill man stänga av mig så är det fritt fram att göra det och hänvisa till någon paragraf. Vill man inte stänga av mig så anser man att det inte är så regelvidrigt att tala om var folk kan få mina spel eftersom det inte är i ett vinstdrivande syfte. I vår första PM konversation när allt detta kom upp fick jag detta förklarat för mig:

Citat:
Ursprungligen postat av KP
Att nämna vart spelen finns att hitta (om det är en icke vinstdrivande sida) är helt okej. Är något ovisst, konsultera med oss först i annat fall tuta och kör.

Om din dagbok senare visar sig vara inaktiv kommer den att låsas, ett sätt att slippa detta kan tex genom att publicera teasers/några spelförslag då och då samt skriva "resten utav det jag spelar hittar ni på min blogg".
Det hela resulterade i att jag fick en "signatur" som ägarna fick bestämma hur den skulle utformas. Efter ett par dagar så hade de kommit på att signaturen de bestämde va för "påträngande" och skulle ändras och den ändrades då utan att jag fick vara med och diskutera det. Inte mer med det, självklart bestämmer de vad som ska stå i signaturerna och snart kanske de kommer på att även denna är regelvidrig, det går ju som sagt att tolka lite som man vill.

Sedan blev jag avstängd för att jag talade om var "resten" av mina spel finns att hitta i samband med att jag gav ett spelförslag i min dagbok. Jag vill givetvis undvika att vara avstängd men samtidigt så får jag såklart stå mitt kasst att jag inte kunde räkna ut hur man skulle tolka alla regler.

Jag har nu fått erfara att det är väldigt stor skillnad i regeltolkningen för "att tala om för folk var spelen finns" om det är på en sida/blogg eller om det är via mail. Sida/blogg är fullt tillåtet och man får till och med göra direkt reklam för denna sidan/bloggen i sin speldagbok så länge den inte har ett vinstdrivande syfte. Delar man med sig av sina spel via en mail utan vinstdrivande syfte är det regelvidrigt att ens nämna det. Vad är värvning och vad är inte värvning? Folk som vill ha personer och trafik till sin blogg/sida eller folk som vill ha mail till en adress och sida som ägs av google!?

Jag uppfattade det hela som okej att tala om var mina spel finns så länge det inte va i vinstdrivande syfte men har nu lärt mig att det är enorm skillnad på mail eller blogg. Respekterar dessa regler och att det tolkas på det här viset, även om jag till stor del inte håller med och inte kunde räkna ut allt detta innan avstängningen.

Det nämns att man måste "anmäla" alla dessa inlägg som är på gränsen för att ägarna ska kunna granska dem och jag förstår att de inte har tid att se allt som skrivs, även om såklart det är hårdgranskning på allt jag gör.

Det skrivs dagligen massvis med inlägg som hade varit regelvidriga och inneburit avstängning om jag stått bakom dem och de tolkats efter mina regler. Jag kommer ändå inte i framtiden anmäla några inlägg som är på gränsen till "värvning" eller potentiellt regelvidriga eftersom jag inte tycker det är så allvarligt så länge det är "gränsfall" utan tycker att folk kan få tala om var deras spel finns osv. Jag får helt enkelt acceptera att luppen finns på mig och många andra kanske kan glida under radarn trots liknande förseelser som kan tolkas som samma regelbrott.

Nu är det säkert ingen som orkar lägga 2 minuter på att läsa detta men jag hade iaf lust att skriva det och då gör jag det. Jag antar att jag fortfarande har rätt att skriva mina åsikter och tankar i min egen dagbok och anser därför inte att detta inlägg innehåller något regelvidrigt som kan leda till en permanent avstängning. Vi får hoppas att alla håller med och inte tolkar det på något annat sätt. Att jag så tydligt talar om att jag vill vara kvar här och att jag trivs här är såklart till min nackdel, det blir ju desto roligare att sitta med makten och ta något som personen vill behålla än att ta bort något som personen inte bryr sig om.


-----------------------------------------------------------------


Eftersom det finns speciella regler för mig och min dagbok vilket innebär att dagboken blir låst permanent och jag blir avstängd permanent om jag inte skriver någonting som är relaterat till spel så lär jag väl helt enkelt skriva med ett spelförslag i detta inlägg för att undvika detta:

Det senaste spelförslaget i dagboken, det i inlägget som ledde till att jag blev avstängd, va att Murray skulle vinna enkelt mot Simon och så blev fallet. Alla spel som va riktade mot enkel Murray seger satt enkelt, hcp, set, under, rak m.m... Så fint det, vi tar en tennis till då:

Richard Gasquet möter imorgon Amir Weintraub i Davis Cup. Detta ska i mina ögon vara en mycket enkelt seger för Gasquet som öppnat året på ett mycket bra sätt med 8 segrar på 9 matcher vilket innebar seger i turneringen i Doha. Weintraub är rankad 163 platser lägre än Gasquet som är på 10:e plats. Amir gick förvisso vidare från första rundan i Aussie men hade sedan ingen chans mot Kohlschreiber i nästa runda. Han har redan mött Tsonga i Davis Cup och fick då stryk med 3-1 i set. Lägger ingen vikt vid att Tsonga tappade sett, det kan han göra när han är ointresserad i ojämna matcher. Gasquet ska vinna denna matchen mot Weintraub utan problem, vi får hoppas det blir så också, man kan aldrig veta!

Det kanske kan bli en liten följetong dessa spelförslag som måste inkluderas i varje inlägg jag ska skriva i min egen dagbok för att inte bli avstängd eller få en låst dagbok. Kanske kan bli en guldgruva för oss alla!? Vem vet

Trevlig helg på er allesammans! Nu laddar vi för Super Bowl (ja vi börjar redan på Fredag)
__________________
Gå med i Sharps lag på
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
och
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
för att köpa våra experters andelar!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
eddieh (+10), Pejsson (+10), BlackCobra (+10), jessi82 (+100), oggeborreh (+10), Oliiiveer13 (+20)
Lazlo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat