Visa ett inlägg
Gammal 2013-03-05, 10:27   #20
KP
Sharpest
 
KPs avatar
 
Reg.datum: dec 2009
Ort: Kebnekaise
Inlägg: 5 830
Sharp$: 45582
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av kriga Visa inlägg
Vart är era vinnarskallar???

Ni nöjer er med att vara hobbyspelande medelmåttor. Mottagligheten för argument är noll hos de flesta och det är lite lätt tragiskt.

Vi ska ta ett lite exempel på varför sportsbetting är djävulens påfund.

Ponera att du skall köra en pitch hos en riskkapitalist där du vill få denna att satsa pengar i ditt spelande.

Vi inleder lite lätt med,, Ok, Kriga, jag satsar en miljon kr. Kan du förklara för mig varför min motståndare tar mellan 5-10 procent innan jag ens börjat spela. Mina pengar tappar ju dessa procent i värde redan innan vi startat.
Det är här din oddsbedömning kommer till hands. I din bedömning så har du redan kalkylerat på skatten som dras av. Bedömer du ett odds bättre än oddssättarna = du vinner i längden. Bedömer du sämre = du förlorar sakta men säkert. Läs även längre ned i detta meddelande.

Citat:
När vi vinner så har vår motståndare(bookien) möjlighet att begränsa våra insatser.
Detta stämmer endast hos nöjesbolagen. Den som kör seriöst och högre insatser spelar via en broker/agent och därmed är detta inget bekymmer längre. För att lyckas i längden så kan du inte hålla på med udda sporter. Divisioner i kända sporter spelar ingen roll. Volym/pengar får du igenom i 5siffriga summor utan att ens behöva blinka. Gäller även ned till div3 i skumma länder samt u16/u19/u21 etc i skumma länder. De finns även brokers med licens i EU och därmed slipper du beskattningen.


Citat:
Så här tittar vi på saken och nu kan vi analysera värdet i sportsbetting
Du försöker dra liknelser med börshandeln iaf vad jag märkt i tidigare inlägg av dig. Sportsbetting/trading fungerar i många sätt precis som börshandeln. Det hela handlar om att ha en blandad portfölj och inte lägga alla ägg i samma påse. Samma sak gäller även BRM. Du kan inte som seriös börshandlare ha 50% av din fond i ett bolag. Du måste sprida riskerna.

Skillnaden mellan börsen och sportsbettingen är att aktievinster är beskattningsbara. Ja, jag vet att det finns kapitalförsäkringar med lägre skatt men även dessa har sina nackdelar dock ligger skatten på nästan 1% här med. Redan där är du minus, precis som du försökte hävda att sportsbettingen var enligt ditt citat högre upp. Du börjar med en skatt på 28% jämfört med 0-3% då du knappast spelar hos ett enda bolag som seriös spelare. Att påstå att skatten är 5-10% är därmed fel. Du ska även betala courtage för varje handel du gör. Detta slipper du med sportsbetting.

Så summa summarum, du har fel i mångt och mycket.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Raimond (+10), RobinD (+10), Stekel (+5), NiLu (+5)
KP är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat