Visa ett inlägg
Gammal 2013-03-08, 13:48   #1
Galeocerdo cuvier
 
Galeocerdo cuviers avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 1 738
Sharp$: 7690
Standard

Värdet på FT vs ML i NHL?


Har tittat igenom min personliga statistik hittills och fann intressanta siffror. Har hög ROI på FT-spel och låg på ML. Skillnaden i ROI är 34 %. Här är mina resultat. Samplet är fortfarande litet på 257 spel, men eftersom skillnaden är så markant så tyckte jag det var intressant ändå.

1. ML-spel.


2. FT-spel.


3. Totalt alla spel (Inklusive ett par Ö/U-spel som ligger under egen kategori, cirka 102 % ROI efter 20 spel där)



Jag försöker alltid granska vilka matcher som lär gå till OT utifrån tidigare möten mellan lagen samt om lagen spelar tighta defensiva system eller offensiva run and gun. Undviker ofta Western Conference eftersom fler lag spelar tighta defensiva system där, nedan här är siffror jag tog fram från NHL.com's statistiska underlag. Vissa kanske anser att det är en slump, jag gör det inte.

Chicago: 10
Nashville: 10
Anaheim: 8
Edmonton: 9
Phoenix: 7
St Louis: 6
San Jose: 8
Minnesota: 6
Columbus: 8
Vancouver: 9
Dallas: 5
Colorado: 6
Detroit: 6
Los Angeles: 3
Calgary: 5

Vid 53 (106/2) tillfällen har Western Conference-lag varit inblandade i OT/SO-matcher.

Islanders: 7
Rangers: 6
Montreal: 7
Boston: 6
Buffalo: 6
Ottawa: 7
Devils: 7
Winnipeg: 3
Washington: 3
Pittsburgh: 2
Toronto: 2
Philadelphia: 2
Carolina: 2
Florida: 6
Tampa: 2

Vid 34 (68/2) tillfällen har Eastern Conference-lag varit inblandade i OT/SO-matcher

Mina lärdomar hittills;

# Detroit/Vancouver/Sharks/Blackhawks och andra lag som kanske anses som "offensiva powerhouses" i West täcker väldigt sällan -1.5-linor, spelar väldigt många one goal games och tar det ofta till OT, precis som lag man förväntar sig skall göra det likt Wild, Yotes, Jackets osv. Har därmed främst hållit mig till Eastern Conference där det är markant fler 2 goal games eller mer samt matcher som avgörs i FT eftersom det är färre defensivt inriktade lag och spelstilar, samtidigt som det finns mer offensiv talang i mina ögon.

# Har spelat en hel del -1, och en enda gång har jag räddats av pushen. De flesta lagen har antingen vunnit med 2 eller fler mål när jag spelat dessa spel eller förlorat. "Mitt personliga värde" på -1 spelen verkar vara kiss i alla fall. Kanske fungerar för andra.

# Marathonbet är en guldgruva för FT-värde. Mitt tips är att hålla utkik cirka 2 dagar innan matcherna skall spelas, för då släpps de första oddsen och Bwin/Marathon är alltid först ut på marknaden. Marathon sätter i mängder med matcher oddsen totalt fel, ofta 30-40 ticks fel. Ex. Montreal FT igår mot Canes släppte de till 3.00. Tyvärr hann jag inte spela förrän det droppat till 2.62 men you get the point. Det har dock inte med att göra att oddsen droppas fort, överoddsen brukar ligga kvar i timmar/dagar - det var bara jag som var seg.

# Jag är inte rädd för att spela -1.5 på bortalag, även bortadogs. Finns det statistiskt underlag för att laget vunnit många tidigare möten med minst två mål samt att situationen är fördelaktig (b2b, målvakter, skador osv) så trycker jag av.

Egna tankar?
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
phekstrom (+25), Semicolon (+10), Pekerman (+10), eddieh (+5), thesaints (+10), Grnvit (+10), Shell Peppe (+5), NiLu (+5)

Senast redigerad av Galeocerdo cuvier den 2013-03-08 klockan 13:55.
Galeocerdo cuvier är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat