Visa ett inlägg
Gammal 2013-05-22, 14:51   #15
Helge
 
Helges avatar
 
Reg.datum: sep 2011
Inlägg: 8 455
Sharp$: 42467
Standard

Ett par intervjuer från SS



Dan-Åke Olsson åker från Kalmar med 2 Jeans N.Overhalls (V86-1) som verkligen har hittat en formtopp, men nu var det en månad sedan hon startade – något som har strulat, Danne?

- "Nej då, hon har jobbat på som vanligt men vi har inte hittat några lopp åt henne och tiden har gått. Hon har jobbat utan strul och jag har inget att klaga på vad gäller fräschör eller så. Hon har varit fantastiskt bra i de senaste starterna, det var inte likt henne att vinna senast med det lopp som hon fick. Om jag har förklaring till förbättringen? Nej inte direkt, vi har inte ändrat något på träningen men hon trivs nog bra med Kim bakom. Det är en dam som man inte får bråka med för kommer man på kant med henne så går det inte och Kim låter henne sköta sig själv och stökar inte något med henne och det verkar hon gilla. Nu är det Valla och tuffa hästar såklart och ettan skall vara snabb ut men jag är säker på att Kim kommer testa rejält och min är snabb och vi får se vem som sitter i ledningen. Jag har förstått på flera som har ringt att Hans-Owe vill köra i ledningen nu, och det kanske inte är fel att sita i den ryggen heller – men Kim kommer ladda i alla fall. Det är mycket beroende på den andra provstarten hur snabb hon är, är hon för pigg efter den första så kan man inte vässa upp henne men kan man det så är hon väldigt snabb ut. Hon kommer från Canada och har rest hela livet och det är lugnt, jag är på väg till Axevalla nu och skall bara hem och byta häst så drar vi imorgon bitti. Det blir barfota runt om och trekvartstängt huvudlag, och samma vagn som tidigare", säger Danne.

Krister Jakobsson har, efter två strykningar invändigt, nu en av favoriterna i 6 Valuable Sensation (V86-3).

- "Hon har gjort det jättebra i alla sina starter och känns ännu finare nu än inför den senaste starten. Jag testade urryckare på henne i måndagsjobbet, men det fick lite för bra effekt och det törs jag inte chansa med nu – vi får träna lite mer på det hemma först. Jag ser hellre att hon tar ett tredjepris exempelvis än galopperar bort det… Däremot blir det barfota bak nu för första gången, det tror jag skall ge bra kick i baksteget. Vi har kört på säkerhet med henne från start, och senast var de snabba men jag tror att hon kommer öppna bättre nu än tidigare, och det gäller väl att hålla sig före Malmqvists häst och jag tror att Tomas kommer vara mer aktiv nu. Efter de båda strykningarna tycker jag nu att min är en av två som kan vinna loppet. Hon gick med can’t see back senast och det var bra så det går hon med igen. Hon har blivit van vid att resa och det är inga problem", säger Krister.
Helge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat