Visa ett inlägg
Gammal 2013-11-01, 14:31   #34
crossbow
 
crossbows avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 685
Sharp$: 8831
Standard

Åke Svanstedts VM-tips

V75-1
- Yield to None är en rätt så skaplig häst för klassen och han har gjort bra lopp i stort sett varje gång på slutet. Björn Goop har kört honom till seger två gånger i år av två möjliga. Nu sitter Björn upp igen och jag har tidigare vurmat för hur mycket toppkuskarna betyder när det är V75. Hästen kan öppna snabbt och jag blir inte förvånad om han leder runt om. En annan häst som också är kuskförstärkt är Reina La Caballo. Nu kör Jorma Kontio och eftersom hästen har visat bra form och spurtat vasst varje gång i de senaste starterna är det intressant. Jorma Kontio får fart på hästarna som inte många andra får. Old Faithful är också en bra häst som jag har sett i flera starter och han måste man ha med. Senast avslutade han mycket bra.

V75-2
- Jag körde mot Big Bill Bac senast på Solvalla då jag vann med Verymuchkiss Karsk. Då gjorde han en stark upphämtning till andraplatsen efter en tidig galopp och han har gått bra tider i de senaste starterna. Jag såg när han vann överlägset på Jägersro näst senast och helt klart är det en häst med fina fartresurser för klassen. Men han är heller inte vara att lita på och har galopperat en del. Peter Untersteiner har hittat en växel till i sitt träningskoncept och hästarna är i mycket bra form. Asterix Hornline har tagit två raka även om det har varit rätt så billiga lopp. Sedan tycker jag att man måste ta med Platone G.S.O. Han var överlägsen senast och här gäller det för Erik att hitta ut i andraspår. Ska även gå barfota runt om nu.

V75-3
- Perfect Toll var min sista V75-häst jag körde i senaste starten och han gjorde då ett jättebra lopp och spurtade starkt. Vi hade ingen tur under vägen och det krånglade från början och vi hamnade sist. Sedan fick vi en dålig rygg att gå i och tvingades ut i fjärdespår i sista sväng. Perfect Toll har varit rejält på gång i några starter men så fin som han kändes senast har jag inte känt honom sedan han var som bäst i fjol. Nu har han rygg på Alvena Pele som är startsnabb men det har han ingen nytta av eftersom han själv inte kan öppna och det går heller inte att ladda med honom. Det är en ihålig gulddivision och trots bakspåret tycker jag att han har chans att vinna om han inte hamnar risigt till igen. Jag tror att Womanizer är värst emot.

V75-4
- Martini Akema slog jag av med Tore senast men det var stenhårt i mål och Claes Svenssons häst gjorde ett bra lopp från ledningen. Det var inte mycket att säga om att han åkte dit mot en smygkörd precis på linjen och hästen har ju även varit bra vid några segrar tidigare. Det är väl lite svårbedömt var han hamnar ifrån innerspåret om han är tillräckligt snabb för att hålla ut de andra. Men det är en häst som måste räknas mycket tidigt här. Romeo Lavec har varvat bra och dåliga prestationer utan att jag vet varför. Senast var han riktigt bra och vann överlägset men det är ingen häst man leddar iväg med från start så frågan är var han hamnar. Fast han verkar å andra sidan väldigt stark så distansen är ett plus.

V75-5
- Gitano har jag haft i träning länge och det är en kapabel häst som tyvärr har varit skadad i omgångar och borta från tävlingsbanan. Nu har han fått ett par lopp i kroppen och det ser ut som att han är på väg mot formen igen. Tresor d’Inverne har varit bra i två raka segrar och vann ju på 1.12,1 näst senast. Men båda dessa står med tillägg. Annars kanske Mr Looba Looba leder runt om ifall Tino Ärling lyckas pricka från springspåret. Jag tycker att han är en duktig lärling med bra körhand och hästen har visat fin form länge och gått bra från svåra lägen. Det är väl främst Pericle Bi emot på start som också kan öppna bra. Men jag chansar och spikar Mr Looba Looba och hoppas på att han leder runt om.

V75-6
-Jag tycker att Seabiscuit är bästa spiken i en svår omgång. Jag var med och körde i samma lopp mot honom senast och blev imponerad. Hästen var helt överlägsen och såg kanonfin ut. Det här är en unghäststjärna som radade upp segrarna i början av sin karriär och som bland annat vann det finska Derbyt. Sedan har det varit en del problem på vägen men nu visar han vilken bra häst det är. Han öppnade förbättrat senast och tar Allaballakaitoz eller Lotus Elan ledningen så släpper de direkt till honom. Däremot om Orione Spin håller täten så vill säkert Ludde köra i ledningen. Fast är Seabiscuit lika bra som senast så tror jag ändå att han har bra chans att ta ner honom från dödens.

V75-7
- Prey Frontline kunde jag inte ta mig förbi senast med Listas Rafiki trots en jättesnabb avslutning. Prey Frontline har tänt till hos Petri Salmela och han visade bra löphuvud senast. Fast det har han å andra sidan gjort flera gånger förut eftersom han har vunnit så många lopp. Nu har han bakspår men han har rygg på två startsnabba hästar och eftersom han själv är kvick iväg lär han få ett bra lopp. Den som får ledningen av Jullex Dante och Rite on Win har nog bra chans att utmana i segerstriden. Jullex Dante satt fast senast och såg fin ut och Rite on Win går bra varje gång. Det kan bli tuff körning den första biten vilket gynnar Prey Frontline som jag ändå spikar.

Åke Svanstedt

Svanstedts VM-system:

V75-1: 1–4–9–2 (res: 3–5)

V75-2: 6–4–1–2 (res: 5–10)

V75-3: 6–10–3 (res: 11–2)

V75-4: 1–6–4–7 (3–2)

V75-5: 7 Mr Looba Looba (res: 1–14)

V75-6: 6 Seabiscuit (res: 2–8)

V75-7: 9 Prey Frontline (re: 1–2)

192 rader/96 kronor.

Källa: Trav365/Sportbladet
crossbow är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat