Ämne: søndag v64.
Visa ett inlägg
Gammal 2014-01-12, 06:40   #3
Misär
 
Misärs avatar
 
Reg.datum: jun 2010
Inlägg: 1 358
Sharp$: 5616

Winter - VS
Stats: 73 - 53 - 7
ROI: 116.79%
Vinstprocent: 57.94%

Standard

v64-1
Loppet: 1640 meter Auto för högst 1 499 000.

Favorit är Lillen Sisu från bricka 3. Han har gått därifrån två gånger, 2011 (vinst) och senast i Breeders Crowns semifinal. Då oplacerad. Han är dock rätt rask ut och kan mycket väl sitta i spets och rinna undan. Andra startsnabba hästen, Gordonia Dag körs av Tillman som ibland kan driva lite väl hårt för spets och kanske får vi körning (kolla upp om Tillman tänker sig spets). För om Lillen tar spets, vem kliver upp i dödens? Läget är alltså plusbetonat.
På minus finns galopprisken, han har 47% galopper och vinner inte ihjäl sig, endast 9% vinster och har inte vunnit sedan juni 2012 då som storfavorit.

Emot har jag främst fastnat för två hästar även om jag kommer gardera friskt.

Sundbys Gidde - har ett mycket fint spår idag. Han är travsäker, går iväg bra från start och kommer hamna bra till i loppet. Visar upp en fin segerprocent på 20%. Han har blivit lite sämre sedan han lämnade Svanen men kan vara värt att läsa kommentarer innan loppet. I grunden är han bättre än raden. Streckad endast på 8%, spelvärde.

Ekets Patrik - Sitter något utlämnad från sitt spår, men hamnar han rätt till och får en bra resa kan han spurta fint. Hästen har faktiskt vunnit hela 40% av gångerna från spår 8 och är inte alls beroende av att sitta med där fram, han kliver iväg riktigt bra bakifrån. Med körning i loppet blir han farlig.

---------------------

V64-2
Loppet: 1640m Auto - Högst 125 000

Favoritskapet delas av två hästar.
Rosie's Warrior från spår två. Har inte visat upp någon startsnabbhet, snarare en ovilja att gå bakom bilen, har galopperat 38% av 8 starter i auto. Men enligt Ärling så kan hon trampa iväg om man kräver det av henne (något riskfyllt ändå). Hon har gått från framspår 5 gånger och aldrig vunnit, intressant att man från stallet ifrågasätter hennes hårdhet över upploppet "Hon tar kanske inte i så det knakar sista biten, men det kommer bli bättre med tiden det är vi övertygade om."
Hon möter lättare motstånd nu än senaste starterna, men har heller ingen riktig stor skalp i form av en stor vinst i ryggsäcken med sig och jag ställer mig lite frågande till denna favorit.

Highspirit delar favoritskapet. Hockey har ett stall i form. Om nu inte Örjan trampar iväg med Rosies så finns en chans att Highspirit får överta ledningen snabbt. Men spår 8 är inte optimalt såklart. Hästen har gått från spåret två gånger och båda slutade i galopp. Han har aldrig vunnit från bakspår och min känsla är att om han inte kommer till ledningen direkt så blir det ingen vinst. Från spår 8 finns ingen garantispets och därför tycker jag också denna häst är värd att gardera.

Jag har fastnat för en riktig rysare. Supreme Speed. Streckad på 1%. Han vinner inte ihjäl sig (9%) men jag tycker att det i dagens uppgift finns flera positiva faktorer. Han har dragit ett bra spår och kommer hamna fint med i loppet, hans segrar har kommit från just framspår och är beroende att vara med direkt. Han har faktiskt visat sig duga i goda sammanhang då han vunnit på v86 mot tufft motstånd. Här kan han vara en dunderrysare.

v64-3
Monte - det överlämnar jag till andra.

v64-4
Loppet 2640 volt

Favorit är Such a Feeling som möter enklare motstånd nu men står på tillägg. Han visar upp ett bra facit över både voltstart och vinster från bakspår 21 respektive 28% vinster. Kommer han bra till och det håller lite tempo tror jag det kan vara en bra favorit. Men från bakspår är det ju såklart ingen spik.

Ledningen tror jag Jameson Lee tar, nu med Ulf Ohlsson upp för första gången (plus). Hästen har gått från spår 4 fyra gånger och vunnit 25% av dessa. I voltstart har hästen dock aldrig vunnit på 11 försök och jag får ingen jättefeeling. Jag tror nämligen att starke och oömme Addison som visat form kommer hamna utvändigt och sätta press. I motsats till Jameson går han bra över voltstart och har visat sig vinstfarlig genom åren.

Om det blir på detta visa och lite tempo på det hela bjuder det såklart in favoriten. Från bakspår med tempo tycker jag även att Verrazano Field är värd att strecka. Har visat förr att det funkar bakifrån. Örjan upp på King Express som också är intressant och kommer få ett bra lopp.

Jag tror inte det kommer skrälla till ordentligt i detta lopp och känner mig nöjd med att strecka dessa.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Pilkast (+3)

Senast redigerad av Misär den 2014-01-12 klockan 07:27.
Misär är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat