Visa ett inlägg
Gammal 2014-01-22, 16:24   #90
Migge
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 867
Sharp$: 3635
Standard

Jens Sjödén, författare till Statistikbibeln V75, bjuder här på en genomgång av ondagens V86-omgång på Solvalla.

Senaste analysen utgick tyvärr på grund av tekniska problem. Det fanns ett guldkorn i den i form av 12 Dooleys som vann V86-2.
Jag spikade den på mitt system, men det hjälpte inte. T ex missade jag Elit Håleryd på nio streck i V86-7. Så går det, när man läser spetsstriderna fel…

Förra veckans V86:a var den 108:e i ordningen och den fjärde svåraste, i alla fall om man får döma av utdelningen. Redan efter sex avdelningar var alla system borta och vi har en jackpot idag i Sveriges bästa spel!

V86-1: Autostart, medeldistans, hög klass. Strukna: 6, 7 [sidan 39]
Jag hoppades på Lugauer i det senaste V75-loppet. Då blev han tvåa, och här kommer revanschen. 4 Milliondollar Lux är formstark liksom hela stallet och bästa hästen i det här loppet. Då 2 Cayenne Käbb underpresterat i ledningen på slutet släpper man nog den här gången och Milliondollar Lux leder runtom.

V86-2: Autostart, medeldistans, 4-åriga i låg klass. Strukna: 6, 7 [sidan 52]
Dubbla nedstrykningar gynnar kraftigt bästa hästen 8 Jartinec. Plötsligt är den en spikchans man talar om. 5% i skrivande stund kommer att bli minst det dubbla till slut, ändå ett sannolikt fynd på V86-spelet. Oddset på vinnarspelet lär inte bli högt.

V86-3: Autostart, medeldistans, låg klass. Struken: 12 [sidan 32]
3 Finish Future blir omgångens största favorit. I skrivande stund är han spelad till 56% och ”dagens största” vinner faktiskt lite oftare än så inom V86-spelet.

Tredjespåret är ett aber för favoriten. Bara 1/6 av alla favoriter lyckas infria från det missgynnsamma läget. Det är det mest överskattade och överspelade spåret i autostartade lopp, oavsett distans.

V86-4: Autostart, lång distans, låg klass [sid 59-60]
Det ser upplagt ut för en Lugauer-dubbel idag. Förmodligen har han redan vunnit V86-1 och om stallformen är ok för dagen vinner han här igen. 4 Seyfenstein är hans bästa chans, tycker han själv. Även denna tar ledningen vilket är extra viktigt över aktuell distans. Ett starkt spikbud.

V86-5: Autostart, medeldistans, 3-åriga i låg klass [sid 47-48]
Tidigare har man i princip inte arrangerat några treåringslopp i jan-feb. Det här blir ju i princip som ett tvååringslopp och det finns inte mycket statistik. Sådana här treåringslopp brukar annars vara lättlösta för spelarna. Hög favoritchans, mycket hög andel rankade 1-3 och få skrällar.

Startspår är mer viktiga än i andra medeldistanslopp. När favoriten har bra spår, som här, är det 50/50-chans (annars bara 2/10). Hästarna är streckade ungefär i nivå med sina verkliga chanser: Ointressant spellopp.

V86-6: Autostart, medeldistans, stolopp i låg klass [sidan 42]
Det är väldigt vad lågklassiga och ojämna lopp man lyckas få ihop. Det är väl ändå här det ska kunna hända något den här veckan. Det är ofta som V86-raden bara innehåller en skrällvinnare (rank under 4), men utdelningarna sticker iväg ändå i Sveriges bästa spel. Jag plockar bort 1 2 7 11 men streckar resten.

Man behöver inte vara rädd för att kräva 3-4 streckfavoriter som vinnare på sitt V86-system. Tvärtom, det är i regel så det ser ut i de rätta raderna och det blir höga utdelningar ändå. Det har hänt att det blivit 4 favoritsegrar och ändå jackpot – på åtta rätt alltså.

Senast för två veckor sedan kom ett bra exempel på att man kan spela favoritbetonat och ändå göra fina pengar. Tre favoriter vann, men bara en enda skräll. En ganska mild sådan, 6:e-rankad. Övriga var högrankade ”B-hästar” och utdelningen blev ändå fina 222 000 kr – utan tillskott av jackpot. Idag kan det bli ännu bättre!

V86-7: Autostart, kort distans, mellanklass [sid 13-14]
5 Golden Sid har ingen respekt med sig i loppen. I de senaste loppen har han fått hård press i ledningen, men inte släppt. Om övriga kuskar lärt sig att han inte släpper, kanske han får sitta mer i fred här och kan orka in i mål den här gången. Chansen bör i alla fall vara större än de 5% han är spelad till.

Någon spelade redan under måndagen 4000 kr vinnare på 7 Highspeed Call. U-tipset är att den här spelaren får en insättning på kontot ikväll. Hästen är startsnabb och i kraft av sitt favoritskap släpps han sannolikt till ledningen av 5 Golden Sid. Från ledningen är chansen oerhört god, hittills har han vunnit 8/9 i den positionen.

V86-8: Lopp med ett tillägg, kort distans. Struken: 11 [sidan 72]
Omgångens bästa segerchans avslutar. Med tanke på folks orimligt starka benägenhet att spela ”TV-system” lär seger för 2 Absolut Newport inte höja värdet med en krona. Speltaktiskt kan det därmed vara rätt att gardera med motbuden. Men är man bara ute efter att maximera vinstchansen på systemet (och bryr sig mindre om hur hög vinsten blir) ska man förstås spika här. På vinnarspelet och DD kan favoriten vara ett riktigt bra spel.

/Jens Sjödén
Mail: [email protected]
Jens Sjödén ger ut Statistikbibeln V75, samt även Solvallabibeln V86.

Källa: http://www.travnet.se/blog/2014/01/2...6-solvalla-32/
Migge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat