Visa ett inlägg
Gammal 2014-02-24, 20:58   #185
WizardofAhhs
 
Reg.datum: apr 2013
Ort: LA
Inlägg: 374
Sharp$: 2030


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Wagner Visa inlägg
Pomfritt. Detta gissel. Men det ska vi råda bot på.

Donken, Max och liknande går ju bort, återkommer till varför, så vi gör det själv. Man behöver inte ens tälja egen potatis utan köpes funkar utmärkt.

Häll frityrolja i en stekpanna med höga kanter och hetta upp. Sen i med stripsen men inte för mycket, det måste få plats ordentligt. 300 gram funkar och behövs mer får man köra fler vändor. Ja sen är det bara att håva upp när det är klart och lägga på hushållspapper. Vartenda strips är frasigt till perfektion om ni gjort rätt. Jämför med Donken där knappt hälften ens är ätbart och inget enda är riktigt bra.

Boven i dramat måste vara håven. Massa strips som trängs ihop på en liten yta och för säkerhets skull så lyfter man upp skiten någon halvminut för tidigt. Till skillnad mot min stekpanna där varje strips fritt simmar runt och obehindrat kan slicka i sig olja på alla ytor.

Vad säger maddmax som huserar på andra sidan sundet. Våran snabbmat och framförallt pompen skulle väl utlösa en mindre massaker om den serverades där?

Sen blev jag riktigt exalterad när jag kollade i tidningen. Äntligen ska vi kunna äta kinesisk/asiatisk snabbmat även i denna stad. Cykelavstånd från mig. http://www.unt.se/ekonomi/tre-nya-re...e-3005201.aspx

Gud så jag har längtat och förbannat varför inte vår stad med över 200 000 invånare kan ha det som finns i varenda håla. http://www.chopchop.se/maten/

Dom här mailade jag i somras och tipsade om etableringsmöjligheter. http://www.spicyhot.se/. Finns i Eskilstuna bland annat och även Chop Chop huserar där plus några till. Chopen finns till och med i Enköping som inte är mycket mer än en mjölkpall jämfört med Uppsala. Märkligt är bara förnamnet men nu verkar världen ha vaknat till. Vi ska till och med få en liten kiosk på hjul i nästa månad. https://www.facebook.com/minthai.se

Men vi är garanterat sushi tätast per capita i landet. Finns i vartenda gathörn och varenda thai/kinakrog har sött kallt ris som inslag på lunch-buffén och kan därmed ta ut 10 spänn extra.
Köp sötpotatis (5-6st/person - beroende på storlek) -> Skala -> Klyfta (tunnare än den regulära klyftpotatisen) -> Smält ca 200g smör -> Lägg ut dina hemmagjorda fries på en plåt (glöm inte bakplåtspapper) -> Salta och kasta lite paprikakrydda på (för färgens skull) -> häll det smälta smöret över -> Grilla på 200° (känn efter allt eftersom hur knapriga de är, men runt 15 min).

Resultatet? Betydligt bättre än köpta fries. Det förutsätter dock att du har tiden på din sida.
WizardofAhhs är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat