Visa ett inlägg
Gammal 2014-03-20, 11:29   #66
NicklasJ
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 4 326
Sharp$: 17990
Standard

Har läst lite i tråden och många förutspråkar resultat som mått på hur bra/dålig reken varit och som nyckeltal för tävlingen. Jag förstår resonemanget men jag känner mig samtidigt osäker om det är rätt väg att gå.
Det är klart att resultatet på rekarna är viktigt. Allas rekar borde kanske automatiskt hamna i ett eget spreadsheet så att alla kan följa hur det historiskt gått för den som skriver.
Men är det verkligen rättvist med att bara gå efter resultat? Då menar jag inte bara i den mening att man kan ha tur/otur.¨
För det första skapar det rätt så stora problem angående hur man ska fördela vinstpengarna och hur man ska mäta resultatet.
Skulle man reka lägre odds med spelvärde och kanske nå 105-110% ROI varje månad, vilket är ett mycket bra resultat. Så skulle man vara chanslös på att vinna tävlingen ens 1 gång. Även fast man över tid förmodligen är bäst.
Det premierar snarare höga odds med hög variation så man istället kan vinna rektävlingen någon månad per år med extrema swings som resultat.

Jag vet såklart att jag själv som rekar i en nischad sport som bara finns på fåtalet europa sajter förmodligen skulle få en grym edge i en sån tävling jämfört med folk som spelar på marknader med högre omsättning och mycket mindre marginaler.

Vilket är nästa problem. Vilka sajter är legitima och vad för typ av insatser ska tillåtas?
Även här premieras en aggresiv bankrulle-management där man satsar hårt för att lyckas få hög ROI över kort period, snarare än att använda sig av en sund BRM.

Ett annat problem blir ju att själva motiveringarna hamnar i bakgrunden. Ska man helt slopa detta om man istället bara kollar på resultat? Då blir det ju en spreadsheettävling istället.
Här tycker jag förvisso redan att det finns ett visst problem när man läser vissa rekar. När jag skriver försöker jag sträva efter att ge en objektiv bild av det jag rekar. Jag lyser upp både de delar som är för mitt spelobjekt men även de som kan vara emot. Ibland läser man rekar där det mer känns som rekaren försöker sälja på mig något än att hjälpa mig vinna pengar. Förmodligen skrivs det så för att ragga högt betyg istället för att hjälpa varandra.

Det är såklart sjukt svårt att hitta ett sätt som gör allt rättvist för alla. Förmodligen omöjligt. Jag har inte så många bra förslag heller förutom alla de som redan dykt upp i tråden.
Hoppas bara att fler får inställningen att hjälpa varandra. Att göra en rek behöver ju inte bara vara hjälp för de som läser. Det ger ju andra chansen att kommentera och ge feedback på spelen som man själv lägger. Kanske har man tänkt fel och kan då själv få hjälp av läsarna.
NicklasJ är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat