Visa ett inlägg
Gammal 2014-03-20, 17:44   #72
Tomte
 
Reg.datum: jan 2013
Inlägg: 298
Sharp$: 3934
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Boone Visa inlägg
Rektävlingen kommer att ha en helt annan utformning i Sharps 3.0. Vi förstår er frustration över hur orättvisa betyg kan förstöra motivationen för att skriva rekar, men jag tror vi har kommit på rätt bra metoder för att begränsa oseriösa betyg i den nya tävlingen. Sidan är under full kodning just nu så förhoppningsvis har vi den klar till sommaren.

För den nuvarande tävlingen var vi inne på att tvinga 0 och 1 röstare att motivera varför de gav dåligt betyg. Tror ni det kan ge bukt på problemet som en provisorisk lösning innan vi sjösätter den nya sidan?
Varför inte i sådana fall tvinga ALLA som sätter betyg att motivera? Skulle jag gissa så tror jag att det för tillfället är ett större problem att en eller flera rekare sätter omotiverade höga betyg på sig själv med hjälp av multipla konton. Tvinga alla att motivera och redovisa alla röster öppet så kommer nog den stora massan reagera om någon gör något som sticker ut... ta samtidigt bort "bonusen" på 11 Sharps för att rösta så blir det lite svårare att i längden registrera mängder av konton bara för att rösta högt på sina egna eller lågt på någon konkurrents rekar.

Eller... om det är möjligt att genomföra - låt en jury av folk här inne med gott omdöme utse vinnarna. Säkert blir det också orättvist för att någon är vän med någon o s v - men bättre än att den som har flest konton vinner tycker jag i alla fall...

Eller så skrotar man tävlingen helt tills nya Sharps är igång. Behåll pengarna till att utveckla sidan eller belöna folk lite här och var med en hundring eller flera för att de skrivit en fantastisk rek. Jag tror nog att de flesta här inne är beredda att lita på att ni i ledningen kan ta kloka beslut. Återigen, bättre än att den som fuskar vinner i alla fall.

Just my two cents worth, kanske tänker jag fel, det har hänt förr :-)
Tomte är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat