Visa ett inlägg
Gammal 2010-04-20, 12:51   #82
Stekel
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Inför V75


Ja, på lördag är det V75 på min hemmaplan Umeå! Värt att tänka på att de flesta hästar måste resa, och dessutom längre än de brukar. Hur väl de hanterar detta kan mycket väl visa sig utslagsgivande i flera lopp.

Hoppas och tror att jag har lite fördel av "hemmaplanen", då jag följt tävlingarna här med lite extra intresse. Borde rimligtvis ha en något bättre förmåga att värdera hur de lokala förmågorna står sig mot "rikstotohästarna" i alla fall.

Har redan bestämt mig för att spika Maharajah i första, och inget försnack kommer att ändra på den saken. Personligen tror jag faktiskt att han kunde ha vunnit comebacken om Örjan tryckt på gasen tidigare, tyckte inte att det såg slutsålt ut i mål. Inget fel i sig, det är varken etiskt försvarbart eller särskilt smart att blåsa ur hästen fullständigt när den inte startat på ett halvår. Motståndet ser den här gången lättare ut, och loppet senast bör ha gjort en hel del på formen. Förhoppningsvis får vi se en riktig uppvisning på en bra tid!

Guldloppet tycker jag ser lite tunt ut i förhållande till prissummorna, men det är väl så det är när man har konkurrens från andra fina lopp, och banan ligger så långt bort från Skåneland. Ser ganska svårt och spelmässigt intressant ut dock. Spontant tycker jag Access Tooma borde ha en hygglig chans här. Kuskförstärkt och har visat sig duga i eliten några gånger nu. Dig For Dollars har vunnit det här loppet förut, och verkar ha gjort det riktigt bra i Frankrike på slutet. Marshland har inte mött den äldre eliten än, men höll till tredjeplats mot fina femåringar senast i comebacken efter ha fått en tredjetagg i första sväng och dödens resten av vägen.

Kallblodslopp, huh! Undrar vem som blir favorit här? Ser svårt ut på förhand...Almondo har visat fina takter senaste tre starterna och slipper tillägg den här gången.

Silverloppet är en riktigt tunn soppa (sex startande under miljonen intjänat) och "ska" stå mellan Ryan Trot och Magic Space. De andra har varken speeden eller hårdheten dessa två har. Det troliga är väl full gas hela vägen för Ryan Trot och så får det visa sig om det blir tomt i tanken före eller efter mål...

Bronsdivisionen är ännu ett ganska tunt lopp som borde stå mellan "rikshästarna" Utah Hornline, King Of Lace (kuskförstärkt!) och Ghastly Face. Mest tror jag på den sistnämnde trots läget.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat