Ämne: Breddtrav
Visa ett inlägg
Gammal 2014-04-29, 09:41   #14
Viroid
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av putte64 Visa inlägg
De är lika viktiga för sporten spm en division 8 spelare är för fotbollen
man får ha vilken hobby som helst, men världen är inte rättvis, alla kan inte ges samma möjligheter
De kanske inte betyder något för spelaren, men för sporten har "blåbärsserierna" en rätt stor betydelse. Det är ur folkintresset för fotboll som man rekryterar ledare och tränare för ungdomslag. Spelare från division 4-5-6 som tränar barnens lag och som fostrar talanger och nya intresserade för fotboll. Väldigt många av dem som befolkar läktarna vid allsvenska matcher har själv spelat fotboll någon gång, någonstans i ett seriesystem.

På precis samma sätt är det med travet. Många framstående och yrkesskickliga aktiva idag har börjat sin bana med hästar hos någon släkting som tränade ett par travhästar, eller en proffstränare som hade något dussin hästar och har två rikstotosegrar som främsta merit.

Många av dessa amatörer föder också upp hästar, köper de hästar som inte visat tidig talang, jobbar med konvalescenter, kör in unghästar och köper utrustningen som proffstränarna inte ids reparera längre. De är också viktiga kunder för t.ex. hovslagare och veterinärer som annars skulle ha svårt att överleva med bara någon eller några större proffstränare som kunder.

Naturligtvis skall man inte i gärdsgårdsserierna köra om lika stora pengar som man gör i elitserien. Men man får inte strypa verksamheten längst ned helt, då dör snart toppen också när kretsloppet avstannar.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat