Visa ett inlägg
Gammal 2014-05-30, 06:51   #193
Cc
 
Ccs avatar
 
Reg.datum: maj 2010
Ort: Karon, Phuket - Thailand
Inlägg: 846
Sharp$: 11053
Standard

Här i Thailand så lyser skräpmaten med sin frånvaro i många stycken! Man måste bege sig in till de större orterna om man skall hitta Burger King, Donken eller liknande. I staden(Patong) närmast min by Karon så finns dessutom Hard Rock Café och snart även Hooters. Jag käkar ju aldrig på McD så jag vet inte om den usla kvaliteten på deras produkter är desamma som i Europa men jag har käkat på Burger King ett par gånger och burgarna var förvånansvärt goda. Med "förvånansvärt" menar jag att de inte har vanliga kossor som råmaterial (nötkött) utan vattenbuffel.

Vattenbuffeln är mager, den går och betar i oländig terräng, käkar gräs med lågt näringsvärde och blir därmed otroligt mycket mer muskulärt utvecklad än svenska kor. Köttet är segt så in i helvete, nästan helt fettfritt och inte ens med hjälp av vin- eller öl-marinad blir köttet mört nog att grillas. skall man göra egna burgare så får man blanda 50/50 med fläskfärs, annars utvecklas inga smakämnen.

Pommes frites är ju inte heller någon gourmethöjdare för min del. Funkar inte alls till en bra köttbit med nån häftig sås eftersom denna förädlade form av potatis helt enkelt smakar för mycket! Den blir för dominant för mina smaklökar, kan iofs äta dem utan nägot annat än nån ostsås att dippa i eller så. Inte ens klyftpotatis serveras i mitt kök mer än undantagsvis (BBQ). Då förfriterar jag dem och rullar sedan potatisen i riven parmesanost och lite kryddor. När osten fastnat och ytan torkat så får potatisen åka ned i 20-25 sek i oljan igen. Antagligen extremt högt näringsvärde där men jävligt gott att äta som de är...

Annars är snabbmaten nummer 1 i Thailand "Pad Thai"! Här är det wokade bandnudlar av ris (typ vermicelli fast platta och breda) som gäller, blandas med div grönsaker och ett val mellan kyckling, räkor eller "seafood". Man sprinklar på krossade jordnötter och spetsar till det med nån sås av chili också. Kostar 50 Bath (10 spänn) nästan överallt på Phuket om man undviker turistfällorna. Portionerna kan man ledigt dela med någon snygg dam efter behag, de räcker till även näringsmässigt enl. Socialstyrelsen i Sverige.
__________________
"Om det fanns en profitabel marknad skulle det just nu suttit ett team av insatta och tömt allt värde."
- matchingbetisover 2015-09-08
Cc är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat