Visa ett inlägg
Gammal 2010-04-27, 13:07   #38
patz
 
Reg.datum: apr 2010
Inlägg: 36
Sharp$: 2
Standard

Hej,
Jag skulle bara vilja tillägga en sak i eran Henry-debatt, men först kan jag hålla med om att han varit lite väl kall (även om han var något bättre i lördags tycker jag) och inte bör spela mot Inter.

Det jag skulle vilja addera i debatten och jag inte sett någon ta upp är att Henry tillför en sak som varken Pedro, Bojan, Keita, Zlatan, Iniesta etc. erbjuder och det är ett djupspels-alternativ.

Detta är oerhört värdefullt för ett lag som Barcelona som ibland möter lag som försöker krympa ytorna genom att bl.a. flytta upp backlinjen något, detta försökte bl.a. Real Madrid med i senaste matchen och lyckades väl hyfsat ett tag iaf. Med en spelare som hotar i djupled så tvingas backlinjen att sjunka mycket fortare eftersom dom vet att så fort Xavi får bollen så kan det komma en boll över backlinjen i djupled. Detta gör att när dom sjunker ner så skapas det ytor som t.ex. Messi sedan kan utnyttja, alltså behöver inte ens Henry få bollen.
.. Just my 2 cents.

Håller för övrigt med till fullo att utan Sneijder så skulle Inter få satsa på att hålla nollan iom. att han är i princip den enda som förser Milito+Eto'o med bollar...

Edit:
Kanske ska lägga till att det med Henry menade jag mest generellt, och jag tycker alltså inte att anledningen med djupledshotet ensam är tillräckligt för att spela med en spelare som är så pass kall. Samt att Inter spelar inte riktigt med backlinjen så högt upp.
//Patrik

Senast redigerad av patz den 2010-04-27 klockan 13:18.
patz är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat