Visa ett inlägg
Gammal 2014-08-25, 08:38   #728
Cc
 
Ccs avatar
 
Reg.datum: maj 2010
Ort: Karon, Phuket - Thailand
Inlägg: 846
Sharp$: 11053
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av semipro Visa inlägg
Hur fick han ens jobbat på AB från början och hur lyckades han få så mycket utrymme när han väl var där? Han hade ju inte direkt looksen för att ligga sig till jobbet...
Aftonbladet var ju först av blaskorna att ha en specifik tipsbilaga. Formatet var enkelt, allt var inom "frames" och det var bara att fylla med text varje Måndag. JJ hade en ingång på tidningen vill jag minnas. Antingen var det släkt eller så var det någon kompis. Personen var relativt högt uppsatt iaf, Tipsnytt la in en offert om att producera Tipsbilagan till ett rätt mycket lägre pris än vad den totalt kostade då. Men vi fick inte jobbet av någon anledning. Det var först när redaktionschefen (efter påstötningar) insåg att det var rätt dålig PR att ha en tipsexpert som var konkad spelberoende förmodligen (JJ har säkert någon annan förklaring). Oavsett vad så åkte han ut där.

Många tror förresten att JJ var upphovsman och grundare/ägare till SO. Men så var aldrig fallet. Det var faktiskt 2 relativt spelkunniga killar som ägde och drev sajten. Det var en av dem som skrev den redaktionella delen av SO inkl. Spelskolan (som jag förmodar att JJ aldrig läste med tanke på hur han spelade ). De ville ha någon som frontade sajten och den första publika "spelexperten" i media som inte var någon standardkändis var ju just JJ. Namnet "Spelombudsmannen" var ju lysande marknadsmässigt vid den tidpunkten. Det fanns ju knappt några andra spelforum värda namnet. Jo, Di's Sport & Spel kanske (under Börssnack), jag såg att jag var reggad där 1999.
__________________
"Om det fanns en profitabel marknad skulle det just nu suttit ett team av insatta och tömt allt värde."
- matchingbetisover 2015-09-08
Cc är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat