Visa ett inlägg
Gammal 2014-09-11, 16:57   #344
putte64
 
putte64s avatar
 
Reg.datum: sep 2012
Inlägg: 7 558
Sharp$: 8280

Fotboll, testet slutfört
Stats: 57 - 143 - 0
ROI: 95.31%
Vinstprocent: 28.50%

Standard

Klart som fan alla ska jobba, men det är en dröm.
Finns ju inga jobb.
Med jobb menar jag inte vänsterns jobb i statens anda, eftersom det bara kostar.

Citat:
Ursprungligen postat av robust Visa inlägg
Nej, det kanske vi inte gör i dagsläget, men det beror snarare på ännu ett systemfel. För vad är vitsen med att sätta alla på bidrag som kommer hit? Man borde istället sätta folk i arbete/utbildning för att få bidrag. Finns ju hur mycket jobb som helst som ingen orkar/vill göra. Ingen mår bra av att bara sitta hemma och inte göra något. Men då skulle det väl bli ramaskri bland facken, för att bidraget inte motsvarar en riktig lön. Finns säkert lagar mot det också. Men hellre en motprestation för bidrag än inget alls, anser jag. För då skulle landet utvecklas i en mycket snabbare takt och alla skulle få det bättre. Även motsägarna skulle acceptera invandrarna bättre om man fick göra en motprestation för sitt bidrag och jag förstår inte varför denna resurs inte används bättre.
Nu är det dock inte så att bidraget går helt åt spillo även om man ger detta. För bidragstagaren kommer ju använda sina pengar i samhället ändå. På saker som mat, kläder och nöjen, till exempel spel på trav.

Sist men inte minst, så är det alltid bättre att hjälpa så många som man kan, för alla är inte tjuvar, brottslingar, våldtäktsmän och bidragsfuskare så som SD vill ge sken av.
__________________
Om man gör som man alltid har gjort, då får man samma resultat som man alltid har fått!
putte64 är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat