Visa ett inlägg
Gammal 2014-09-12, 11:45   #400
putte64
 
putte64s avatar
 
Reg.datum: sep 2012
Inlägg: 7 558
Sharp$: 8280

Fotboll, testet slutfört
Stats: 57 - 143 - 0
ROI: 95.31%
Vinstprocent: 28.50%

Standard

På "lägre" nivå sammarbetar man ofta.
Man måste helt enkelt göra det.

Citat:
Ursprungligen postat av mackpeter Visa inlägg
På söndag lägger vi våra röster till tre demokratiskt valda församlingar.
Valresultatet till riksdagen blir inte entydigt. Alliansen får inte egen majoritet. Inte heller de rödgröna. Det blir en osäker röra. Hur man ska betrakta SD - tungan på vågen - blir ett jätteproblem för en blivande statsminister.

Jag hade förmånen att före valet 1974 i Sydafrika få träffa ledarna en och en för alla partierna. De förhandlade sinsemellan om ett politiskt program för "Sydafrikas Bästa". De enades om ett 10-punktsprogram. Valet handlade om vilket parti, som ansågs bäst lämpat att genomföra detta samförståndsprogram. Som vi alla vet vann Mandela och ANC.

Sedan dess har jag grubblat över definitionen av "demokrati".

I Mellanöstern - där man i urminnes tider (flera tusen år f Kr) slagit ihjäl grannstammen eller de som har en annan religiös tro - har vi upplevt diktatorns fall. Folk har fått välja sina ledare i mer eller mindre fria demokratiska val. Men i t ex Egypten "valde folket fel"......

För att återgå till valen i övermorgon. I vissa svenska kommuner och landsting har man ansträngt sig över blockgränserna för att hitta samförståndslösningar. Det har också skett flera gånger i Stockholm. Under krigsåren har vi haft samlingsregeringar.

Det kan vara dags för nytänkande efter söndagens val.
__________________
Om man gör som man alltid har gjort, då får man samma resultat som man alltid har fått!
putte64 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat