Visa ett inlägg
Gammal 2014-09-12, 12:42   #404
Overplayer
 
Overplayers avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 327
Sharp$: 3435

OVERPLAYERPICKS
Stats: 459 - 537 - 50
ROI: 101.38%
Vinstprocent: 46.08%

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av sskssk Visa inlägg
Visst är det så, men där måste man ju faktiskt ge dom utskällda i sjuklövern samt media en eloge, där har dom verkligen lyckats med sin propaganda.
Därför är det viktigt med information, då det finns så mycket okunskap.

Vi hade ju till och med en statsvetare(!) i tråden som gjorde parallellen SD-Förintelsen
Ber om ursäkt då jag inser att jag varit alltför otydlig.

Jag har aldrig skrivit att SD och förintelsen är nära besläktade. Jag skrev att SD använder sig av samma retorik som Nazistpartiet gjorde under 30-talet. Det har inget med förintelsen att göra.

Jag skrev också att vi gör om samma misstag som på 30-talet och att barnbarnen kommer få skämmas eftersom vi vänder oss mot varandra på ett obehagligt sätt.

I Tyskland var det på 30-talet judarnas fel att ekonomin var körd i botten, arbetslösheten abnormt hög och att folket svalt. Man lovade bättring för allt folk. Givetvis om man är en av de som lever utslagen och får löfte om ett bättre liv så har man en benägenhet att tro på det. SD använder istället för Judendomen islam. Argument om att "vi" inte har råd och att det blir på exempelvis äldres bekostnad.

Första ledet i sådan argumentation är att de med låg utbildning blir de som röstar på partiet först. Detta eftersom det är de som först blir av med jobbet och har minst socialt skyddsnät. Därav är SD,s väljare i snitt lägre utbildade än andra partiers väljare (Se länk



http://www.scb.se/sv_/Hitta-statisti...-sina-valjare/

Till skillnad från tidigare propagandalänkar från både vänstern (Aftonbladet) och Högern fria tider så ska SCB vara oberoende.



SD har även varit tydliga med att det ökande tiggeriet är ett stort problem, precis som man gjorde i Tyskland under 30-talet. Varför man gör det? Jo för man får väljare med sig. Det är många som har den åsikten och den passar in i övriga partiprogrammet. Gratispoäng precis som det är när S pratar om arbetslöshet och de stackars lågutbildade som borde få mer. Samma princip men på olika kanter.


Nu ses SD som ett rasistiskt parti, jag tycker det är lika illa vilka som än använder argumentationen som den ovan. V gör detsamma fast vänder den åt andra hållet.

Både den traditionella vänstern och högern använder sig av en ekonomisk modell som gör att det krävs omkring 7% arbetslöshet i landet för att hålla inflationen i landet nere. När S står och pratar om att det är en skam för landet att arbetslösheten är så hög ljuger de eftersom de själva är måna om en relativt hög arbetslöshet om man jämför vad en vanlig väljare anser vara hög arbetslöshet.


Någon skrev att det verkar som att jag ser ner på de nästa 15% som röstar på SD och det är inte sant. Jag ser inte ner på SD väljare, jag ser ner på människor som inte har något intresse av att ta till sig information och lära sig hur saker fungerar. Jag har större respekt för någon som röstar på SD men som verkligen kan argumentera för det än någon som röstar på samma parti som mig men egentligen inte förstår varför.

Att rösta på S och säga att man gör det för att arbetslösheten är alldeles för hög är för mig ren okunskap när man använder samma modell som nuvarande regering. När man röstar på SD för att alla invandrare gör så pensionärerna blir lidande är det precis samma okunskap eftersom pensionärernas situation beror på 50 år av felaktiga beslut från våra politiker angående vår pension där man gjort allt för att skjuta upp givna ekonomiska problem.

Okunskap är problemet inte vilka partier man röstar på.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
NiLu (+50), daders (+5)
Overplayer är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat