Visa ett inlägg
Gammal 2014-09-14, 12:46   #491
mackpeter
 
Reg.datum: sep 2013
Inlägg: 9 089
Sharp$: 21445
Standard

Nu går vi till vallokalen.
Som prästen sa, när han vigde oss: Den som är emot detta äktenskap talar nu. Knip annars käft i evigheter. Vad jag menar är att den som inte röstar nu skall inte gnälla de fyra kommande åren.
Denna dag skall vi utöva våra demokratiska rättigheter. Varje dag får vi fritt framföra våra åsikter. Fulsprit är en frisk fläkt med egna åsikter på denna sida. Nu verkar det som att han gått över gränsen och blivit "banned". Går det att få hälsa på honom i "häktet" och höra hans hästtips?
Vad ska man rösta på? Finns det något parti, som vill halvera antalet riksdagsledamöter mot bakgrund av att de viktigaste besluten överförts till EU? Annars röstar jag på det parti jag alltid gjort.
Hur ska man betta då? Lööf plockar många av fi:s sympatisörer nu när det gäller. c stiger - fi under 4%spärren. c återtar röster från mp.
s tappar till v och SD.
- många "vet ej" velar mellan alliansens partier. Idag bestämmer de sig och främst m går fram (vilket de gjort på valdagen i alla val de senaste 50 åren)
Slutresultatet blir att ingen sida får majoritet. fi utanför riksdagen. SD blir tungan på vågen.

För egen del hoppas jag, att politikerna lägger egen prestige åt sidan och samarbetar över gränserna om ett program för "Sveriges Bästa". Liksom sker i flera kommuner. Men det dröjer förstås tills vi upplever en allvarlig kris och bildar samlingsregering.
mackpeter är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat