Visa ett inlägg
Gammal 2014-10-26, 11:43   #183
mackpeter
 
Reg.datum: sep 2013
Inlägg: 9 089
Sharp$: 21445
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av emkungen Visa inlägg
Prepare? Du menar att ludde kör till ledning och ligger där i två varv och sedan bromsar mosaiquen sist? Man behöver inte vara raketforskare för att se att något inte var som det brukar! Antingen hade han en jättedålig dag, sjuk/skada eller 30 % form. Prepare är bland det dummaste jag hört!
Jag tyckte, att jag uttryckte mig klart - men gör nu ett nytt försök. Ämnet jag svarade på gällde om Luddes hästar skulle tjäna mer prispengar, om han överlät styrningarna till catchdrivers. Frågan gällde inte preparé.

Ludde var i intervjun i atg.se samt i TV fredag eftermiddag mycket tydlig med att detta lopp var en del i förberedelserna för ett större lopp om tre månader i Paris. Intervjuaren förtydligade efteråt, att Mosaique Face skall starta i PdA. Ludde fortsatte förtydliga sig med att hästen MEDVETET INTE SKALL VARA I FULL FORM NU. Han nämnde siffran 90 %, men trodde att det ändå skulle räcka mot detta motstånd. Hästen fick ett jobb i tisdags. När Ludde annars förbereder sina hästar för V75 start får de skarpare genomkörare närmre start. Han underströk också, att han inte skulle gå med optimal balans varken när det gällde skor osv.

Du må tycka, att det är dumt att kalla detta för preparé. Men för mig är detta solklar preparé.

Din definition (som raketforskare) är möjligen, att preparékörning är, när hästen körs "snällt" i loppet för att komma med en kraftig spurt på upploppet. Självklart är detta preparékörning. Det är förbjudet i Sverige att inte köra sin häst för bästa möjliga placering. I Frankrike är tränarna tydliga med detta före loppen och bestraffas inte. Maharadjah kördes så förra året. Med eller mot det svenska reglementet. Ludde kör inte på det viset. Hans filosofi är att hästarna alltid skall "tömmas" i tävling. De skall tränas i träning och tävla i tävling. Hästen skall lära sig att ge allt i tävling.

Igår kördes Mosaiquen till spets och ledde i två varv. Sedan var den tom på krafter och dalade i fältet. Den var medvetet inte satt i full form och hade långt ifrån optimal balans. Allt enligt Luddes tydliga information i förväg. Det kallar jag för preparé. Du får kalla det "bland det dummaste jag hört". Vi har olika uppfattning.
mackpeter är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat