Visa ett inlägg
Gammal 2014-10-27, 09:00   #188
emkungen
 
Reg.datum: nov 2013
Inlägg: 32
Sharp$: 890
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av mackpeter Visa inlägg
Det franska ordet "preparé" betyder förberedelse. Begreppet används i Frankrike om hästar som startar som förberedelse till ett större lopp - det egentliga målet.

Det är exakt vad Ludde gör med Mosaique Face. I lördags startade hästen för tredje gången i rad i längre lopp. Han skall ha full form 25 januari. Enligt Ludde har han 90 % - men vi såg alla, att formtalet var lägre i lördags. Han hade medvetet inte optimal balans.

I lördags fick Mosaique Face sitt tredje förberedande lopp på distansen 2500 m eller längre. Ludde säger, att detta är MEDVETET. I Frankrike kallas detta preparé.

På onsdag startar Maharajah. Förra säsongen gjorde han ett antal preparélopp. Ibland kördes han "snällt" för att spurta på upploppet. Ibland fick han anfalla tidigt - men orkade inte vinna. Hultman hävdade, att loppen var en förberedelse för PdA.

Ni kan fortsätta debatten om preparélopp efter onsdag, om ni vill. Om ni har en annan egen svensk definition än fransmännen, må det vara upp till er. Likaså om det är det dummaste ni hört. Men jag anser att Mosaique Face kördes ett förberedande och formhöjande (om ni så vill) preparélopp i lördags. Därmed är debatten slut för min del.
Förstår hur du menar och köper vissa delar i ditt resonomang. Men i sådana fall så är ju 95% av alla lopp prepare. Det jag menar är följande: prepare är när du kör loppet på det sätt som förbättrar hästen på bästa möjliga sätt. Här är resultat en bisak. men kolgjini gick tydligt ut (även om han skulle gå med träningsbalans) och sa att otp inte skulle slå honom från dödens. och då är min känsla att resultat är viktigare än formtal efter loppet. Tror inte man förbättrar formen någe vidare genom att tömma tanken på hästen. Här har vi kanske olika åsikter och då är det kanske onödigt att diskutera vidare. Vidare ang formhöjande lopp(prepare) så har jag sällan varit med om att det sker i de största loppen. Kolla maharaja, panne, delicious, shaq mfl. Ofta springer de v86 eller möjligtvis något enklare guldlopp. Min tanke här är att det är just därför att minimera risken för att få ett för tungt lopp.
emkungen är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat