Visa ett inlägg
Gammal 2014-12-16, 21:53   #81
Helge
 
Helges avatar
 
Reg.datum: sep 2011
Inlägg: 8 455
Sharp$: 42467
Standard

Här en bra blogg

Nu är det vinter och nu blir problemen med barfotainfon allt större. Till min pappa säger jag alltid ” du kan inte lämna in V75 förrän en kvart innan spelstopp”. Jag menar det också. Det är ju för jävligt att jag som vill vara travsportsambassadör och promota trav och travspel avrekommenderar människor att spela V75 om de inte har möjlighet att lämna in tidigast 14.15 på lördagar. Men barfotainfon är viktig. Vissa hästar tar man bara med om de går barfota. Vissa hästar spikar man bara om de går barfota. Det ändras fram och tillbaka med skorna så lämnar man in två timmar innan spelstopp så finner man att man kastat en massa pengar i sjön. Pengar på hästar där de lagt på skor i sista stund.
Detta är inte bra! Än värre blir det när man bemödar sig om att lämna in kl 14.28 utifrån den info som finns då för att sedan upptäcka att det lagts på skor ändå i sista stund efter spelstopp så den ensamma A-hästen helt plötsligt fick se sina chanser minimeras. Då blåser man tom de som verkligen gör allt de kan för att vara så seriösa som möjligt.
Vi måste komma till en punkt där barfotainfon skall vara klar i god tid innan inlämningsstopp och sedan FÅR DEN EJ ÄNDRAS. Händer något speciellt efter denna tidpunkt med väder eller bana eller häst så får man bara ändra efter godkännande av måldomarnämnd eller veterinär. Det kan inte vara så svårt att genomföra. När barfotainfo infördes var det sagt att man bara fick slå på skor på en barfotaanmäld häst under speciella omständigheter. Med tiden har det blivit att tränarna gör som de vill. Vi hör ju till och med tränare säga ” vi anmäler barfota runt om men kommer köra med skor till 90 %”. Hasse,Johan&Petter. Detta bör ni ta tag i!




http://www.farjestadstravet.se/node/347
Helge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat