Ämne: NHL 14/15
Visa ett inlägg
Gammal 2014-12-18, 13:17   #29
Lunkan
 
Lunkans avatar
 
Reg.datum: apr 2010
Inlägg: 205
Sharp$: 899
Standard

Los Angeles - St Louis
Regerande mästarna LA är visserligen ett otroligt bra lag och speciellt då på hemmais. Men formen är ytterst tveksam, man kommer ifrån en 5 matchers lång road trip där man bara vann en match och enbart tog poäng i två. Man återvänder nu hem till Staples Center efter att förlorat med 5-2 borta mot Blues senast. LA förlorade den senaste hemmamatchen mot Flyers.

Många tänker nog att nu vänder det och LA lär vara laddade för att just vända på det inatt. Och även jag tror givetvis att Kings kommer att skärpa till sig men St Louis är ett mycket tufft motstånd och även Blues - precis som alla andra lag - lär vara rejält sugna att tvåla dit regerande mästarna på bortais. Vad jag menar är att motivation behöver nödvändigtvis inte vara en faktor här.

Och är inte motivation en faktor så är detta rent statistiskt ett hyfsat spel: Kollar vi overall så har Blues vunnit 21 matcher denna säsong och Kings förlorat 17. Dividerat på antal matcher ger det oss ungefär 59 % fördel till Blues. Kollar vi på H/A ser det givetvis annorlunda ut: Kings har förlorat 5 av 16 matcher hemma och Blues har vunnit 9 av 15. Vi slutar på ungefär 46 % chans för Blues att vinna om vi enbart kollar H/A. Ett odds på 2,20 ger oss avrundat uppåt exakt 46 %, men här anser jag att både form och overall statistik bör läggas till Blues fördel. Vad gäller H2H så vann LA 2/3 förra säsongen, man vann också hemma senast lagen möttes här, detta på straffläggning.

Min slutsats: St Louis ML känns som ett hyfsat spel från 2.20. Marknadshögsta verkar vara 5Dimes på 2.30 och pinnen ligger även på 2.27.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
WizardofAhhs (+5)
Lunkan är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat