Ämne: V75-Örebro
Visa ett inlägg
Gammal 2014-12-27, 22:56   #63
Stekel
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Voltstart Visa inlägg
Du är så härligt uppfriskande med ditt statistik-hänsynstagande. Helt säkert ger det resultat på sikt!

Om hästen(Oliver) vill jag dock säga att den har haft en helt annan fräschör hos Ulf. "Hackade" sig fram fullständigt hos tidigare tränare, långt därifrån nuförtiden.

I övrigt tänker jag att större balansändringar på denna häst kanske är förödande?

(Jag saknar känsla för omgången, men funderar på Oliver som enda häst vid valfri balans. Jag tror den är bäst här helt enkelt å då känns lång distans som en fördel, när hästen handikappas av bakspår. Många balanskänsliga i detta loppet:2,5,6 väl?)
Ja man måste titta på statistiken i viss mån iallafall, och ibland kan det gå till överdrift såklart.

Balansändringen känns kanske som en extra stor osäkerhetsfaktor just för denna häst som du säger. Jag tror det iallafall.

Det där med att lång distans är en fördel skulle jag vilja avfärda som lite av en myt. Visst är du mer beroende av hur loppet körs om det är sprint, kör de vad tygen håller med bra hästar där framme är du chanslös från kön och ännu värre om de fuskar bort ett varv utan att du får chansen att runda fram till dödens. Över lång distans ökar chansen att man kan kontrollera utvecklingen med en bra häst från bakspår, de andra kommer normalt sett vara passiva stora delar och du har god chans att kunna runda fram till dödens eller ledning utan bromsklossar någon gång under vägen om det blir för dåligt tempo. Men om det inte klaffar är lång distans en nackdel då du får lägga många fler meter under vägen än de som gått spårsnålt.

För just den här hästen tror jag det är en fördel med lång distans jämfört med kortare, men den fördelen överdrivs kraftigt med motiveringen att det ska vara så mycket lättare att vinna bakifrån vid längre distanser. Loppet är inte så jättehårt, men skulle behöva vara mer ihåligt än så här för att hissa Olivers vinstchanser.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat