Visa ett inlägg
Gammal 2015-01-06, 21:50   #20
trance_error
 
trance_errors avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Ort: Stockholm
Inlägg: 6 297
Sharp$: 1105
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av jocklon Visa inlägg
Några första tankar om 3 av loppen:

1. Ett på pappret mycket jämnt lopp. Min första häst i nuläget är ändå 4 Denim Boko som Per Nordström alltid har hållit väldigt högt. Kanske inte så konstigt då den som två-åring vann svensk uppfödningslöpning med 600 laxar i första pris! Även 3-års säsongen började på bästa sätt, men sen har det gått sämre. Som så många andra hästar så fick Denim svårt att bära sina intjänade pengar från unghästtävlandet. Men nu verkar hon vara på gång igen. Visserligen ett tämligen ungt sto mot mer meriterade hingstar/valacker. men här tror jag hon tar ledningen i ett tidigt skede, eventuellt att hon övertar från 3 Strong Reasons som oxå är mkt snabb ut. Eftersom hon har speeden och det är OS så kanske Per släpper till Keeping Julia och borde ha vettig chans att speeda ner denna tillslut. Denim går oxå mycket bra med skor och det kan man ju inte säga att de flesta av konkurrenterna gör, så här känns det som hon har en klar fördel gentemot de flesta andra i fältet. Men en som fungerar på skor är just nämnda Strong Reasons, som jag tror är allra snabbast första stegen och bör få en fin och vilsam resa på innern och i nuläget är den streckad på 0,7% vilket är för lite. Om inte annat ska det bli skoj att se vad Unibet och Bet365 erbjuder för platsodds på denna! När jag ändå skrivit så mycket om detta loppet får man väl nämna Henke Diablo som har haft en otrolig utveckling som 10-åring. Har nu 5 raka segrar men alla är tagna från ledningen och där trivs han tydligen bäst. Visst har han varit fin men det har varit mot relativt enkla hästar. En annan bra häst är Flemmings Huge Star från bricka 1. Men här kan han inte förvara någon spets och denna häst har aldrig vunnit med skor och visade en klar begränsning med dojor på senast. Klar fördel Denim! Roligt platslir Strong Reasons!

2. Här kommer väl en mycket bra spik i 1 rugiada dei rex!? Visserligen inte en häst som vunnit ihjäl sig men här tror jag att hon är klart snabbast ut bakom bilen och spetsade från samma läge mot betydligt bättre hästar 26/11. Hon är härdad i tuffa gäng och gjort det riktigt bra! Som det känns nu är hon en av omgångens mest klara...

8. Ett roligt, fint och spelvänligt lopp. Som det känns nu kommer jag chansa med omgångens lås här, detta innehåller en rolig och trolig som man brukar säga 12 Venkatesh skulle väl kunna vara en spik egentligen, kapacitetsmässigt finns väl ingen som rår på honom!? Men han är knepig i travet och det ger såklart ett frågetecken. Senast körde Örjan honom väldigt passivt men avslutningen var verkligen av bästa sort. Han gillar distansen. Men efter avslutningarna av 5 James Broline på slutet måste jag bara ha med honom när han i nuläget är totalt bortglömd 2%! Även på denna häst känns det spännande att se vad man erbjuds för platsodds hos nätbolagen.

Bägge dessa hästarna samt Rugiada går alldeles utmärkt med skor om det nu mot förmodan skulle bli barfotaförbud på Solvalla imorgon!
Tror inte Strong Reasons tar en längd på huge star.
Ska det va någon så är det Denim Boko som gör det på Storng Reasons och dem övriga invändiga, men är inte 100.

Som sagt många startsnabba hästar i första.

Senast redigerad av trance_error den 2015-01-06 klockan 21:58.
trance_error är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat