Visa ett inlägg
Gammal 2015-01-24, 19:45   #368
Wagner
 
Wagners avatar
 
Reg.datum: mar 2010
Inlägg: 5 967
Sharp$: 2212
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Lillis Visa inlägg
Angående Jorma och GFGZ - Värmde den inte som en kråka? Tyckte den drog ett bakben, kanske därför Jorma inte ville köra den i spets.

Annars hör det ju inte till vanligheterna att han gör det
Sen har ju hästen haft det rätt hårt tidigare.
Spoiler:
Till helgen är det V75 på Örebro. Timo Nurmos är i alla fall inte den typen som lägger för stor vikt vid mental och fysisk hälsa på sina djur. Minns du Going For Gold Zaz? Hästen visade tidigt stor talang men såg sällan riktigt fräsch ut. I början av 2013 så började han dock se betydligt bättre ut och det blev flera fina segrar men när han startade på V75 på Färjestad som favorit den 13 april 2013 så vann han men såg ordentligt halt ut. På kämpens vis höll han dock ihop i loppet men såg som sagt inte alls bra ut när han lämnade banan efteråt. 7 dagar dagar senare så var det finaler nere på Åby och som vanligt så fick degen gå före hälsan. Hästen såg bedrövlig ut och galopperade som slagen. Äntligen dags för ordentlig vila? Inte då. Så fort hästen stod på hyggligt fräscha ben så var det anmälningsdags igen, bara någon månad efter loppet på Åby. Även i detta lopp så såg han urdålig ut och hoppade åter bort sig.

Nu tvingades till och med Nurmos att inse tokeriet och en ordentlig vila väntade. “Ordentlig” är väl kanske att ta i och ungefär två månader senare var han åter ute på banan igen och vann! Det såg inte klockrent ut men han var i alla fall bättre. Kanske Nurmos nu skulle matcha lite försiktigt och klokt med tidigare erfarenheter i färskt minne?! Nja, inte Timoponken. Sju dagar senare var det dags igen och för säkerhets skull valde man ett lopp där han skulle få möta Elitloppshästar som Brad de Veluwe och Panne de Moteur! Going For Gold Zaz kom i mål som näst sista häst och såg åter bedrövlig ut! Nu var han i alla fall körd i botten och en lång vila blev aktuell. Det har nu gått över ett år och nyligen så kvalade Going For Gold Zaz på ett övertygande sätt. Skulle hästen NU, äntligen få starta igång i lite enklare gäng? Inte Timoponken! I morgon, 10 dagar efter kvalet så går han ut i Guld och möter åter Elitloppshästar! Det är mycket möjligt att han till och med vinner loppet men jag fattar bara inte hur man kan matcha en så fin häst på detta sätt. För mig är det fullständigt galet. http://www.stallrosa.se/fredagsbrevet.html


Endast 3 starter under 2014 talar ju inte heller det för häst/form/kapacitet att svara favoriten i Guld.
__________________
En ROI på 110 och 100 kr insats ger bara hälften så tjock plånbok som vid 102 % i ROI och 1000 per bet
Det värsta är inte att bli limiterad - Det är värre om man inte blir det
Nu även på Twitter
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Wagner är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat