Ämne: Val - 2014
Visa ett inlägg
Gammal 2015-02-16, 05:16   #847
Lunkan
 
Lunkans avatar
 
Reg.datum: apr 2010
Inlägg: 205
Sharp$: 899
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av NiLu Visa inlägg
Vilket gnäll! SD har sig själv att skylla när det gäller det sk decembersveket. Är man så otroligt urbota korkad och självgod så man tror att de gamla etablerade partierna skulle sitta still i båten när SD fällde sossarna. En otroligt taktisk miss där de såg till att bli av med vågmästarrollen.
Makt är berusande och när man väl fått den kan man göra nästan vad som helst för att behålla den, vilket de sex riksdagspartierna visade i decemberuppgörelsen och de stora förlorarna blev SD efter att de spelat Allan i budgetomröstningen.
Jag antar att du inte är så insatt på hur det faktiskt ser ut i Sveriges riksdag. Det är ingen skillnad alls på SD:s vågmästarroll nu från förra mandatperioden. SD kan fortfarande "fälla" förslag i riksdagen om man håller med endera sidor i diverse frågor. Man kan däremot inte "fälla" budgeten nej, men det kunde man heller inte förra året/ville inte. Kort sagt det är ingen skillnad öht.

En taktiskt miss skulle jag inte kalla det med tanke på hur opinionen ser ut nu. Snarare ett väldigt välgrundat taktiskt genidrag.
SD har inte förlorat någonting utan enbart vunnit på detta.

Min teori är (ovanstående är fakta) att detta också var vad SD ville skulle ske. Personligen förstod jag givetvis det skulle hända och att Löfven bara körde tomma hot om nyval. Han bör tappa en del förtroende på detta, och framförallt blir "sjuklövern" mer på riktigt efter överrenskommelsen, något som en stor del av svenska folket säkerligen faller för = mycket bra för SD.
Hade nyval istället skett skulle inte mycket ha förändrats ändå, SD kanske skulle växa med någon procent eller så men inte mer. Detta utfall är mycket bättre långsiktigt för SD.
Lunkan är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat