Visa ett inlägg
Gammal 2015-05-18, 15:37   #62
clarund
 
clarunds avatar
 
Reg.datum: sep 2011
Inlägg: 1 333
Sharp$: 437
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av NicklasJ Visa inlägg
Min åsikt angående inträdet beror inte på att jag själv inte tycker det är värt för egen del att betala 320kr för elitloppet. Men så är jag också riktigt inbiten i travet och det är knappast heller i entrén på Solvalla travsporten tjänar sina stora pengar på mig som kund.

Det är snarare i frågan om nyrekrytering av framtida inbitna kunder och spelare som barriärerna byggs högre och högre. Det är en strategi som inte bara syns i entrébiljetterna för att se trav på plats utan att man även tar betalt för lopparkiv osv (helt sjukt att man tills nyligen blev tvungen att betala för att se loppen live på atg.se). För mig är det svårt att se detta på ett annat sätt än att man för att klara kortsiktiga ekonomiska mål väljer att urholka sina trogna kunder på en extra krona istället för att jobba efter en långsiktig modell att skapa ett större intresse och fånga potentiella framtida kassaflöden.

De finns flera exempel på 2000-talet av företag som växt till enorma bolag men affärsmodellen att erbjuda gratistjänster (google,facebook,twitter, instagram för att ta några) och i och med det fånga en stor kundmassa som man sedan hittar andra sätt att kapitalisera på. Det borde vara ett sätt att tänka som är väldigt applicerbart även på travsporten eftersom de aldrig kommer kunna leva på entrébiljetter till olika arrangemang utan har sina stora intäktskälla framförallt från spelen som läggs. Det går inte att bygga upp murar och tro att omsättningen ska fortsätta trumma på i framtiden när konkurrensen är stenhård om varenda potentiell kund från alla typer av nöjesarragemang och andra spelsorter.

Elitloppet är en av få gånger som jag kan få med mig vänner som inte är speciellt intresserade av trav ut till Solvalla. Här finns det en chans att när de får insupa atmosfären och känna spänningen i spelet tillslut även blir intresserade att börja följa travet i större utsträckning. Men när det börjar kännas alldeles för mycket i plånboken bara att få komma in så svalnar även de intresset. Det ska ju dessutom förutom att bara betala för att få komma in drickas, ätas och spelas när man är på plats och det drar lätt iväg till en rätt dyr historia.
Exakt.

Detta är grunden av min ståndpunkt, sen att jag även irriterar mig på och inte har ekonomi för egen del att prioritera denna helg gör mig inte gladare över idiotin.

Habituanerna kommer, något annat finns inte, men att de ansvariga tycks ignorera det långsiktiga stör mig.
__________________
LOBOT-Spel måste förbjudas, två miljarder kineser väntar på att köpa en andel

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
clarund är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat