Visa ett inlägg
Gammal 2015-06-10, 12:37   #52
overpace
 
Reg.datum: nov 2012
Inlägg: 436
Sharp$: 131
Standard

Helveteshästarna. Jag testade Puttes förslag och systemen blir ju mycket mer logiska på det sättet. Att flytta ut helveteshästarna i en egen grupp funkade dock inte riktigt för mitt system. En helveteshäst sabbar systemet när den vinner som CD, men att placera den som CD ger också en rejäl reducering. Det svider rejält om en sån vinner men det är meningen. Det ska svida! I lördags vann en sådan helveteshäst men det var inte på den hela systemet sprack.

Puttes idé att för varje vinnande helveteshäst kräva en skräll är bra, men då måste jag flytta ut H-hästarna till en egen grupp och det vill jag inte göra.

Ett alternativ är att ta bort de här hästarna helt o hållet, men de vinner relativt ofta och jag tycker mig ha en helt ok kompromiss. Reducerade system handlar en hel del om kompromisser. Vill man ta hundraprocentig ställning till varje häst får man köra Matematiskt.

En del tycker att mina system är lite väl invecklade (röriga). Goda nyheter! De kommer att bli ännu mer röriga! Jag behåller Helveteshästarna i ABCD-rankingen, men kommer även att ha med dem i utökade villkorsblock.

Om det är relativt få H-hästar så får max en vinna. I lördags hade jag nio H-hästar och en vann (förresten enda streckfavoriten). Då tillät jag två H-hästar. I fortsättningen kommer jag att dela upp dem i två block om jag tillåter två. Så länge ingen eller en vinner är allt lugnt, men om två vinner måste de komma i olika block.

En indikation på att en omgång ser riktigt svår o intressant ut är att man har riktigt många H-hästar. Då kan jag tillåta tre H-hästar men dela upp dem i tre block. Vinner ingen eller en så är man helt säker, vinner två klarar man sig sannolikt men vinner tre måste man ha turen att de sitter i olika block.
I sådana omgångar ryker kanske villkoret att 3 A måste vinna.
overpace är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat