Visa ett inlägg
Gammal 2015-06-12, 08:03   #57
overpace
 
Reg.datum: nov 2012
Inlägg: 436
Sharp$: 131
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av bokmalen Visa inlägg
En liten undring! Hur kan du göra system och föreslå att medlemmarna avvaktar tills de ser systemet och tar ställning till då, om de vill vara med. Hur vet du då hur stort system du ska göra? Eller blir systemet ändå så stort, att det är risk att det överstiger ATG-reglerna? I andra lag krävs deltagande i spelet för att få kvarstanna som medlem. Beror din inställning att förhoppningsvis tio medlemmar i laget deltar per spelomgång på att insatsen är relativt hög? Jag tycker det skulle vara till fördel att veta i tidigt stadium ungefär hur många som deltar. Ja som sagt - bara en undring från mig, som inte ens fattar skillnaden mellan rader och system och hur man räknar ut antalet system man spelar, när man använder spel med fil.
1. Om jag själv vore medlem i ett bolag skulle jag vilja se systemet på förhand och därefter bestämma om jag vill vara med eller inte. Det ökar valfriheten och hur kan det vara något negativt? Det är helt ok att betala insats på förhand men tänk om jag spikat någon du absolut inte vill ha som spik? Eller om något annat inte passar.

2. Jag gör ett system för det som finns i lagkassan. Somliga har redan betalat insats och däribland jag själv. Det är mina tio andelar som är basen i bolaget. De garanterar att det alltid blir spel när jag själv vill spela. Därefter har medlemmarna 1,5 timme på sig till deadline. Sedan förstärker jag det ursprungliga systemet med eventuella nya insatser. Det är inte så svårt som det kanske låter men lite tid tar det och det är därför deadline är satt med lite marginal till inlämningsstoppet.

3. Nuvarande modell ger inte så många kuponger att det är någon risk att bryta mot ATGs regler. Men det är en bra idé att upplysa om antalet kuponger. Ska försöka göra det i fortsättningen.

4. Visst är insatsen relativt hög men det är inte därför det är valfritt att vara med. Kanske inför jag något sorts deltagandekrav i framtiden men bara om intresset är stort. Detta är ännu i första stadiet och vi får se hur det utvecklas.

5. Jag kan inte utgå från att 30 pers är redo att satsa vecka efter vecka. Tycker det är en ganska realistisk förhoppning att tio är med i en enskild omgång. En del har annat för sig ibland, en del insatta spelare gillar inte mina speldrag, en del ledsnar snabbt, en del gillar inte att ha en för liten andel, etc, etc. Jag kanske ska nämna att detta inte är ett bolag för de som vill bli miljonärer för liten insats. Min målsättning är att gå med god vinst på fem års sikt. De flesta omgångarna kommer att bli torskomgångar trots att systemen är stora. En hel del gillar inte det heller.

6. Du har en poäng i att det vore bra att veta systemets storlek innan man satsar. Men du får ta det goda med det onda. Jag har organiserat det som jag vill ha det just nu. Det kan säkert komma förändringar men hur jag än gör det kommer det inte att passa alla.
EDIT: om det är viktigt att veta systemets storlek så ska man satsa precis före deadline. För mig är det viktiga min egen insats. Om jag har 7000 kr i ett 10000 kr-eller 30000 kr bolag spelar ganska liten roll. Så länge storleken är någotsånär anpassad till svårighetsgraden.

Senast redigerad av overpace den 2015-06-12 klockan 08:11.
overpace är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat